Udbedringen af brandskader koster millioner af kroner

En 37-årig grenaagenser har fået en dom på tre år og seks måneders fængsel for brandstiftelse, indbrud og besiddelse af en større mængde amfetamin. Måske kan han inden længe også se frem til et civilt søgsmål, hvor Norddjurs Kommunes forsikringsselskab har mulighed for at stævne ham for op mod fem millioner kroner. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Udbedringen af brandskader koster millioner af kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværkerne er nu gået i gang med at udbedre skaderne efter den påsatte brand, som hærgede på rådhuset i Grenaa i juni.

NORDDJURS: Norddjurs Kommunes forsikringsselskab Gjensidige Forsikring har skønnet, at det kommer til at koste et sted mellem fire og fem millioner kroner at udbedre de skader, som blev forårsaget af en påsat brand på rådhuset i Grenaa i juni.

Det kom frem under det retsmøde i retten i Randers, hvor 37-årige Jesper Eberhard Petersen tilstod at have sat ild til rådhuset i Grenaa i forbindelse med et indbrud natten til 27. juni i år.

Branden brød ud på førstesalen i den fløj, der ligger ud mod Mogensgade. I hele fløjen blev både bygninger og løsøre brand, sod- og vandskadet, ligesom flere lokaler og gangarealer på andre fløje i rådhusets førstesal også blev sodskadet.

Skadernes omfang blev dokumenteret under retsmødet, hvor anklager Rosa Pape fra Østjyllands Politi gennemgik mere end 50 fotos, som var taget på gerningsstedet.

- Den første opgørelse, vi modtog fra forsikringsselskabet, sagde omkring fire millioner kroner. Men vi har for kort tid siden modtaget et nyt overslag, som siger omkring fem millioner kroner, så det ender nok et sted derimellem, sagde Rosa Pape ved retsmødet.

Håndværkere er gået i gang

Ikke længe efter branden i juni blev opgaven med udbedringen af brandskaderne på rådhuset - som det er krævet - sendt i offentligt udbud.

Den udbudsrunde er nu afsluttet, og derfor er håndværkere i sidste uge begyndt på arbejdet med at udbedre de voldsomme brand- og sodskader.

Slukningen af branden gav også enkelte vandskader i stueetagen ud mod Mogensgade. Vandskaderne er blevet lavet, og i næste uge går håndværkerne i gang med at udbedre brand- og sodskaderne på 1. sal. Udgifterne bliver dækket af forsikringsselskabet, når arbejdet er blevet lavet.

- Bygningsmæssigt beløber udbedringen af rådhuset sig til 1.139.000 kroner. Den ødelagte kunst er opgjort til 43.123 kroner, og rengøringen efter branden beløber sig til 288.948 kroner. Hvad angår løsøre, er udgiften ikke opgjort endnu, oplyser kommunikationsmedarbejder Mathilde Loft Nørgaard fra Norddjurs Kommune til Randers Amtsavis.

Det betyder, at Gjensidige Forsikring må forvente, at erstatningen af løsøre - herunder interiør, arbejdsredskaber, personlige ejendele med mere - kommer til at være den klart dyreste post i forsikringssagen. Med en samlet pris på op mod fem millioner kroner levnes der nemlig plads til, at hele 3,5 millioner kroner kan bruges alene til erstatningen af løsøre.

Forsikringen tager forbehold

Det bliver som tidligere nævnt ikke Norddjurs Kommune, der kommer til at betale for udbedringen af skaderne af rådhuset og indholdet i det. Det bliver derimod kommunens forsikringsselskab Gjensidige Forsikring, som, når det endelige forsikringsbeløb er blevet gjort op, kan vælge at stævne Jesper Eberhard Petersen og køre en civil erstatningssag mod ham.

Derfor oplyste Rosa Pape også under retsmødet, at hun på vegne af forsikringsselskabet tog forbehold for, at man muligvis vil køre en erstatningssag mod den 37-årige brandstifter fra Grenaa.

Jesper Eberhard Petersen blev allerede ved retsmødet dømt til at betale 28.632 kroner til Norddjurs Kommune. Det beløb svarer til den selvrisiko, som kommunen har betalt til Gjensidige Forsikring i forbindelse med forsikringssagen.

Udbedringen af brandskader koster millioner af kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce