Udbyhøj Syd får sankthans-scoop: Inger Støjberg holder båltale

Ved valget i 2015 fik Inger Støjberg 16356 personlige stemmer, hvilket kun blev overgået af 12 andre landspolitikere. Fra partiet Venstre var det faktisk kun Lars Løkke Rasmussen og Søren Gade, der fik flere personlige stemmer end den rødhårede hadsunder. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Udbyhøj Syd får sankthans-scoop: Inger Støjberg holder båltale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nok er Udbyhøj Syd en lille by i det norddjurske med mindre end 200 indbyggere. Men det har ikke forhindret borgerne i at lokke en af landets mest prominente politikere til at holde dette års båltale sankthansaften.

Udbyhøj: Det bliver ikke en frøken hvemsomhelst, der skal holde dette års båltale, når borgerne i Udbyhøj Syd sædvanen tro samles ved landsbyens lystbådehavn i forbindelse med sankthansaften.

Det står klart, efter at arrangøren - nemlig Sejlklubben Udbyhøj Syd og udbyhøjborgerne selv - har modtaget en bekræftelse på, at Danmarks integrationsminister Inger Støjberg (V) har takket ja til at komme og tale i anledningen.

- Vi har tidligere haft socialdemokratiske båltaler i forbindelse med sankthans, og derfor er der nogle, der har syntes, at vi også skulle have en båltale fra den blå blok, så der kom balance i regnskabet. Men når det er sagt, at er vi da ret stolte over, at det er lykkedes os at lokke en folkevalgt minister her til Udbyhøj, siger næstformand i Sejlklubben Udbyhøj Syd Frank Gjesing om aftalen med den prominente båltaler.

Der er sågar nogle, der har sagt, at de gerne vil køre efter en båltale med hende, så nu må vi se, hvor mange der dukker op på dagen.
Vagn Skovdal Larsen, borger i Udbyhøj
Udbyhøj Syd får prominent besøg, når Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kommer for at holde dette års båltale til sankthans. Det er dog endnu uvist, om bålet overhovedet må tændes til den tid. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix
Udbyhøj Syd får prominent besøg, når Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kommer for at holde dette års båltale til sankthans. Det er dog endnu uvist, om bålet overhovedet må tændes til den tid. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix

Meldte afbud i sidste øjeblik

Udbyhøj Syd har efterhånden haft en mangeårig tradition for at afholde sankthansaften på byens lystbådehavn. Hvert år deltager gerne mellem 100 og 150 i festlighederne, og hvert år er der arrangeret en båltale.

Blandt de tidligere talere tæller blandt andre borgmester i Norddjurs Jan Petersen (S), folketingspolitiker Leif Lahn (S), lokale borgere og folk med en tilknytning til Randers Fjord.

Dette års aftale med Inger Støjberg, er indgået ved hjælp af den lokale Venstre-mand Vagn Skovdal Larsen, som er tidligere regionsrådsmedlem i Region Midt og tidligere byrådspolitiker i Silkeborg Kommune. I dag bor han i Udbyhøj, hvor han nyder tilværelsen som pensionist.

Han fortæller, at den primære årsag til, at landets udlændinge- og integrationsminister lægger vejen forbi Udbyhøj Syd i år, skal findes i det faktum, at hun i sidste øjeblik måtte melde afbud til samme arrangement for tre år siden.

- Hun havde egentlig meldt sin ankomst i 2015, men fire timer før bålet skulle tændes ringede hun og meldte afbud. Så jeg måtte selv overtage opgaven med at holde båltalen i sidste øjeblik, fortæller Vagn Skovdal Larsen.

Fra ordfører til minister

Det sene afbud i 2015 kom, fordi Inger Støjberg, der på daværende tidspunkt var politisk ordfører for Venstre, var travlt optaget med forhandlinger om regeringsdannelse i kølvandet på folketingsvalget, som havde fundet sted fem dage forinden.

Valget blev en absolut succes for den rødhårede hadsunder, og derfor kom det heller ikke som nogen større overraskelse, da hun fem dage efter sankthans blev udråbt som Danmarks nye udlændinge-, integrations- og boligminister (i dag blot udlændinge- og integrationsminister).

- Allerede dengang var Inger Støjberg jo en markant person at få til Udbyhøj. Og scoopet er ikke blevet mindre nu, hvor hun er blevet noget mere prominent. Der er sågar nogle, der har sagt, at de gerne vil køre efter en båltale med hende, så nu må vi se, hvor mange der dukker op på dagen, siger Vagn Skovdal Larsen.

Alle krydser fingre

I år krydser arrangørerne af sankthansfesten i Udbyhøj Syd dog fingre for, at der ikke sker noget, som tvinger Inger Støjberg til igen at ændre i sine planer i sidste øjeblik.

- Vi har selvfølgelig en lille smule usikkerhed i maven, for man kan jo aldrig vide, om der bliver så meget gang i politikken igen, at hun ikke kan komme fra Christiansborg. Men vi krydser fingre for, at det lykkes denne gang, lyder det fra Frank Gjesing.

Skule det alligevel ske, at ministeren melder sent afbud, skal Sejlklubben Udbyhøj Syd dog ikke forvente, at Vagn Skovdal Larsen igen agerer stedfortræder ved båltalen.

- Nej, hvis det sker, så må sejlklubben altså selv klare det denne her gang, fastslår han.

Inger Støjberg forventes at holde tale ved lystbådehavnens klubhus i Udbyhøj Syd sankthansaften klokken 21. Det er endnu uvist, om der vil blive givet tilladelse til at tænde sankthansbålet, eller om det gældende afbrændingsforbud bliver opretholdt.

Udbyhøj Syd får sankthans-scoop: Inger Støjberg holder båltale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce