Varmtvandsbassin overlever: Brugerne har været i et limbo længe nok

Efter mere end et halvt års uvished i forhold til, hvad fremtiden vil bringe, kan blandt andre FOF Djurslands 300 ugentlige brugere af varmtvandsbassinet i Hedebocentret i Grenaa ånde lettet op. Politikerne i voksen- og plejeudvalget har nemlig besluttet at fortsætte den kommunale drift af bassinet. Privatfoto

Varmtvandsbassin overlever: Brugerne har været i et limbo længe nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal være slut med usikkerhed hos de mange borgere, der hver uge gør brug af Hedebocentrets varmtvandsbassin i Grenaa. Voksen- og plejeudvalget har derfor besluttet at føre driften af bassinet videre i kommunalt regi.

Grenaa: Skoleleder ved FOF Djursland, Lene Fribo, kunne sent onsdag eftermiddag drage et lettelsens suk. Her fik hun nemlig den endegyldige melding om, at voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune har besluttet at videreføre driften af Hedebocentrets varmtvandsbassin i Grenaa i kommunalt regi.

Afgørelsen gør, at fremtiden pludselig er blevet væsentlig mere sikker for FOF Djurslands 300 ugentlige brugere af varmtvandsbassinet på Karen Blixens Vej.

- Det er fantastisk. Det er rigtig dejligt, at der nu er ro omkring det hele, og vi kan fortsætte, som vi plejer, siger Lene Fribo og uddyber:

- Vi har 300 mennesker igennem varmtvandsbassinet hver eneste uge det meste af året. Det er nogle svage grupper, som har brug for at komme ned i det varme vand for overhovedet at kunne bevæge sig og have noget livskvalitet. Når vi har holdt lukket i vinterferien, kan de mærke, at de ikke har været i bassinet.

Det er fantastisk. Det er rigtig dejligt, at der nu er ro omkring det hele, og vi kan fortsætte, som vi plejer.
Lene Fribo, skoleleder ved FOF Djursland

Pengene er afsat

Det er et enigt udvalg, der nu har besluttet at fortsætte den kommunale drift af Hedebocentrets varmtvandsbassin. Og det er ikke et tilfælde at beslutningen kommer bare ganske kort tid efter, at det kom frem, at erhvervsskolen Viden Djurs alligevel ikke ønsker at overtage bassinet fra kommunen, som ellers har været planen.

- Hele forløbet har forståeligt nok skabt en utryghed blandt brugerne af Hedebocentrets varmtvandsbassin. De har siden august været i en form for limbo, hvor de ikke har vidst, hvad der skulle ske, og de har brug for noget ro i forhold til, hvad vi går og beslutter. Derfor sender vi nu et signal om, at varmtvandsbassinet rent driftsmæssigt fortsætter uændret, forklarer voksen- og plejeudvalgets formand, Lars Møller (S).

Han fortæller desuden, at det ikke bliver nødvendigt for Norddjurs Kommune at fremskaffe de 326.000 kroner, der koster om året at drive varmtvandsbassinet. De penge ligger nemlig allerede i budgettet, eftersom økonomiudvalget valgte at pille spareforslaget af sparekataloget og prøve at finde en alternativ løsning, inden budget 2019 blev vedtaget.

Ros til parterne

Lige siden foreslaget om at lukke varmtvandsbassinet i Hedebocentret kom på bordet i august sidste år, har voksen- og plejeudvalget været i tæt kontakt med primært oplysningsforeningerne, som bruger varmtvandsbassinet i det daglige. Formålet med dialogen har været at diskutere mulige indretninger af den fremtidige drift samt at holde foreningerne informerede om status i sagen, hvilket ifølge Lars Møller har fungeret rigtig fint.

- Jeg vil gerne kvittere for den gode og tætte dialog og den velvilje i forhold til at kigge på alternative løsninger, som vi er blevet mødt med hos oplysningsforeningerne - og særligt FOF Djursland - under hele forløbet, siger Lars Møller og sender desuden også roser i retning af erhvervsskolen Viden Djurs.

- De har taget et seriøst kig på en løsningsmulighed, der kunne have løftet driften ud af kommunalt regi. At vi så ikke kom helt i mål med det, det beklager vi fra udvalgets side. Men derfor vil vi alligevel gerne takke for, at de overhovedet har gjort indsatsen, lyder det fra udvalgsformanden.

- Vi krydser fingre

Det er dog ikke fryd og gammen alt sammen. For ganske vist er pengene til den videre drift af Hedebocentrets varmtvandsbassin som udgangspunkt sikret for fremtiden. Men den trængte økonomi i Norddjurs Kommune gør alligevel, at man balancerer på lidt af en knivsæg, forklarer Lene Fribo.

- Det er jo et gammelt bassin, og vi ved, at der ikke er sat penge af til større reparationer, hvis noget skulle gå i stykker. Derfor passer vi så godt på det, som vi overhovedet kan, og krydser fingre for, at det holder, siger skolelederen.

Skulle der blive behov for større reparationer af Hedebocentrets varmtvandsbassin, vil det ifølge Lars Møller blive en sag, der skal rejses i forbindelse med fremtidige budgetforhandlinger.

Varmtvandsbassin overlever: Brugerne har været i et limbo længe nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce