Fortælleglad og musikalsk præst

Sognepræst Flemming Kloster Poulsen, her fotograferet i Sct. Mortens Kirke. Arkivfoto: Lars Rasborg.
Foto: Richard Sylvestersen

Fortælleglad og musikalsk præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Kloster Poulsen, Sct. Mortens Sogn i Randers, siger ja til at vie homoseksuelle

Sognepræst i Sct. Mortens Sogn i Randers siden efteråret 2002, Flemming Kloster Poulsen, 52 år, som i avisen onsdag erklærede sig som tilhænger af kirkelige vielser af homoseksuelle, er en mand med mange talenter. Han er en mesterlig fortæller, og han spiller glad og gerne for til fællessang på sin violin. Hertil kommer talent for at forkynde ordet fra prædikestolen, gerne med et helt aktuelt udgangpunkt.

Et eksempel:

Ved en gudstjeneste i Klosterkirken sidste efterår prædikede Flemming Kloster Poulsen - uden antydning af manuskript - over en artikel om skuespilleren Ole Thestrup dagen før i Randers Amtsavis lørdagstillæg FRI. Naturligvis med udgangpunkt også i skriftens ord.

Her var der nok i virkeligheden tale om en heldig sammensmeltning af to af Flemming Kloster Poulsens spidskompetencer - fortælletalentet og talentet for at forkynde levende.

Flemming Kloster Poulsen er, som han selv siger, vokset op på en gård i Simmelkjær mellem Viborg og Herning, en gård med Venstrebønder og kirkelig interesse. Så helt fra barnsben var Flemming Kloster Poulsen fortrolig med kirken og har egentlig aldrig været i tvivl om, at han skulle være præst.

Efter en HF-eksamen fra det daværende Herning Seminarium og 10 år studier ved Aarhus Universitet var Flemming Kloster Poulsen cand.theol. i december 1986. Tre udlandsophold, i Israel, i Mellemøsten og i Indien, forlængede studietiden, idet Indien-opholdet dog tillige resulterede i en afhandling, som talte med.

Embede straks
Flemming Kloster Poulsen fik embede umiddelbart efter afsluttet uddannelse, idet han i februar 1987 tiltrådte som sognepræst i Gedsted-Fjelsø.

Det blev til lige godt 15 gode år her. Foruden at være sognepræst virkede Flemming Kloster Poulsen i 10 år som ekstern underviser på Sygeplejeskolen i Viborg, hvilket for ham betød en god vekselvirkning mellem arbejdet i to landsogne og studiemiljøet i en større by.

Tiden i Gedsted-Fjelsø blev også anvendt til at dyrke interessen for musik. Flemming Kloster Poulsen var i 10 år medlem af trioen »Baldur«, som gerne spillede til fester med suppe, steg og is og til folkedans. Flemming Kloster Poulsen spillede violin, og kendte musikere på de kanter som Benny Henriksen, bas, og Jørgen Sørensen, tangenter, udgjorde resten af trioen.

Nu er der ikke tid til at spille offentligt - og dog: Flemming Kloster Poulsen nyder, når han kan spille for til fællessang ved arrangementer i Sct. Mortens Hus.

Fortælleglæden
At Flemming Kloster Poulsen kan lide at fortælle - ud fra ældre romaner eller ny litteratur - vil alle, der har overværet et foredrag med ham, kunne bevidne. Han har i øvrigt også skrevet en bog om emnet, »Kunsten at fortælle«. Ikke tilfældigt er der et Grundtvig-citat forrest i bogen.

Der er rift om at få Flemming Kloster Poulsen til at fortælle fra mange sider, så ventetid må påregnes! Lige nu har han gjort en serie fortællinger i Sct. Mortens Kirke op til påsken færdig. Andre lokale arrangementer er den månedlige Fortællecafé i Sct. Mortens Hus og bibelfortælling i kirken for Folkekirkens Skoletjeneste.

Ser man Flemming Kloster Poulsen i løbetøj, er der en grund: Én gang om året gennemfører han et maratonløb, og en sådan aktivitet kræver træning. Næste maratonløb bliver i New York.

Flemming Kloster Poulsen er gift med sygeplejerske Hanne Vajhøj Poulsen, som er ansat på Regionshospitalet Randers. De har tilsammen fem børn i alderen 16 til 27 år. Flemming Kloster Poulsen har tre fra sit første ægteskab, Hanne Vajhøj Poulsen to. Yngste barn er på efterskole, de øvrige rejst hjemmefra, så den rummelige præstebolig på Udbyhøjvej 28 med indbyggede arbejdslokaler, herunder konfirmandstue, er i hvert fald stor nok.

Som fisk i vandet
Flemming Kloster Poulsen begrunder skiftet for syv år siden til Sct. Mortens Sogn med, at han gerne ville prøve kræfter med noget nyt, og netop en midtbykirke med alle dens udfordringer tiltalte ham meget.

»Og jeg befinder mig som en fisk i vandet, så der skal ske underlige ting, hvis jeg skulle flytte,« siger Flemming Kloster Poulsen.

Fortælleglad og musikalsk præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce