På cykel i hele verden

Alaska er ikke det mest oplagte sted for en cykeltur, men Lars Nielsen har i mange år opsøgt uvejsomme lokaliteter, når han har valgt rejsemål med sin trofaste cykel. Privatfoto

På cykel i hele verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Nielsen er ingen almindelig cykelturist - han tramper i pedalerne i øde og uvejsomme egne

At tage på cykelferie bliver mere og mere populært - men for Lars Nielsen, Hobro, er det intet mindre end en lidenskab.

I løbet af de seneste 30 år har Lars Nielsen cyklet omkring 145.000 kilometer mange steder på kloden.

På sine ture har han mødt masser af venlige og hjælpsomme mennesker, men også haft dramatiske oplevelser.

Blandt andet er han blevet kørt ned af biler flere gange og kommet til skade.

De mange oplevelser, turene på jernhesten har givet, har Lars Nielsen skrevet tre bøger om; »Stik nord«, »Mine drømmes Nordamerika« og den seneste, »På to hjul under Sydkorset«.

»Da jeg i 1975 købte min første væddeløbscykel havde jeg aldrig dyrket nogen form for organiseret sport. Jeg fandt hurtigt ud af, at det at cykle rigtigt stærkt ikke lige var mig, så jeg begyndte i 1980 at kombinere min interesse for naturen med cykelsporten ved at sætte bagage på cyklen og tage på tur.«

De første fire år gik turen til Mellem- og Sydnorge, hvor han lærte at begå sig, inden han i ’84 tog til alperne for at cykle 2.800 kilometer.

»I 1985 kom jeg for første gang til USA, for at cykle fra Seattle til Aspen, Colorado og Grand Canyon, Death Valley, og ud til San Francisco, i alt 5.645 kilometer på 32 dage. Jeg tabte mit hjerte dér i 1985! Siden har jeg cyklet henved 70.000 kilometer i USA og Canada.«

På sine mange ture har Lars Nielsen blandt andet oplevet at været sneet inde på toppen af »Grossglockner Hochalpenstrasse« i Østrig. Han har fået hedeslag i Death Valley, Californien, er blevet jagtet af en ulv i Alaska, omringet af bisonokser i Yellowstone, forfulgt af Grizzly bjørn i Alaska og har cyklet om kap med bush-brande i Australiens ørken samt løftet/trukket cyklen gennem sne i 3800 meters højde i Rocky Mountains.

Flere gange er Lars Nielsen blevet kørt ned af biler. Værst gik det ud over den ivrige cyklist i England i 2002, hvor han brækkede ryggen ved påkørslen og senere er blevet erklæret 20 procent invalid.

Men Lars Nielsen har trænet hårdt for atter at kunne komme i cykelsadlen, og fortsætter sine lange ture.

Sidste år gjaldt det en tur rundt om Rhinen og Mosel, samt Staten New York rundt på cykel.

»Og jeg elsker det stadigvæk«, siger Lars Nielsen, der gennem alle årene har haft job som slagteriarbejder, og haft arbejdsgivere, der har været villige til at give den ivrige cyklist fri i lange perioder.

På cykel i hele verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce