Alternativt spareforslag: Effektiviseringer og rammebesparelser i stedet for skolesammenlægninger

Et kaotisk forløb betød, at konstitueret børn og unge-direktør Søren Aakjær ikke kunne give klare svar på forældremøde på Åby Skole forleden. Politikerne havde nemlig opgivet forslaget om skolesammenlægninger. Nu har Søren Aakjær præsenteret et alternativt spareforslag. Foto: Jens Thaysen

Alternativt spareforslag: Effektiviseringer og rammebesparelser i stedet for skolesammenlægninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På børn og unge-området er sparekravet faldet til 15 mio. kr. Direktørgruppen foreslår blandt andet rammebesparelser, så alle skoler holder for.

AARHUS: Det bliver effektiviseringer og rammebesparelser på alle skoler, der skal hjælpe Børn og Unge til at finde sin del af Aarhus Kommunes 241 millioner kr. store sparerunde.

Som det vil være i hvert fald alle med børn i den århusianske folkeskole bekendt, faldt et forslag om skolesammenlægninger til jorden med et brag.

Forslaget forventedes at indbringe en besparelse på 31 millioner kr.

Tirsdag eftermiddag offentliggjorde Aarhus Kommune Børn og Unges alternative spareforslag, som i mellemtiden er blevet halvt så stort.

Blandt andet fordi kravet om besparelser viser sig mindre end først antaget, skal Børn og Unge spare 15 millioner kr.

4,8 millioner kr. skal findes ved en rammereduktion. Beløbet skal fordeles forholdsmæssigt blandt skolerne.

- Det er jo et væsentligt mindre beløb, der skal spares. Men skolerne har gennem årene været gennem så mange besparelser, at økonomien er stram. På den anden side: Sammenligner man med besparelser på de andre store serviceområder, er det ikke et stort beløb, siger børn og unge-rådmand, Thomas Medom (SF).

Skolerne har gennem årene været gennem så mange besparelser, at økonomien er stram.
Thomas Medom, børn og unge-rådmand (SF)

Effektiviseringer

To millioner kr. foreslår direktørgruppen sparet på fællesfunktionerne. Fire stillinger nedlægges oven i de ni stillinger, der blev nedlagt i det oprindelige spareforslag.

Desuden forventer direktørgruppen, at der kan spares 2,2 millioner kr. gennem effektiviseringer på ejendomsområdet.

De tre spareforslag indbringer tilsammen ni millioner kr. Der mangler altså seks millioner kr. for at nå op på de 15 millioner kr.

Eller det gør der faktisk ikke.

- Da vi ikke skal spare så meget, behøver vi ikke som planlagt at bruge seks millioner kr. af de opsparede midler. Vi har budgetteret med et underskud de første år og et overskud i 2022. Besparelserne indfases over lang tid, for når det handler om medarbejdere, er der opsigelsesvarsler, og når vi er på chefniveau, er de lange, siger Søren Aakjær, konstitueret direktør i Børn og Unge.

De nye spareforslag er i høring frem til søndag 16. september.

Alternativt spareforslag: Effektiviseringer og rammebesparelser i stedet for skolesammenlægninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce