Ankestyrelsen slår fast: Jacob Bundsgaard brød reglerne

Jacob Bundsgaard har "ydet indirekte støtte til frisørsalonen i strid med kommunalfuldmagtsreglerne", lyder konklusionen fra Ankestyrelsen om borgmesterens optræden i en Youtube-video for Slikhaar TV. Screenshot fra Youtube

Ankestyrelsen slår fast: Jacob Bundsgaard brød reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var i strid med loven, da Jacob Bundsgaard tidligere på året medvirkede i en reklamevideo for frisørsalonen Slikhaar. Jeg tager udtalelsen til efterretning, lyder det fra Aarhus-borgmesteren.

AARHUS: Var det i strid med loven, da Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) medvirkede i en Youtube-video for den århusianske virksomhed Slikhaar og dermed var med til at promovere virksomheden?

Det var den helt store diskussion tilbage i maj, hvor Dansk Folkeparti i Aarhus stod som de største kritikere af besøget i den lokale frisørsalon.

- Jeg synes klart, borgmesteren overskrider grænsen med hans deltagelse. Vil borgmesteren også deltage i reklamevideoer for andre frisørsaloner i Aarhus?, lød det dengang fra rådmand Jette Skive (DF), der fik opbakning af flere eksperter.

Nu har Ankestyrelsen, der fik sagen sendt videre fra Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, taget stilling.

"Det er Ankestyrelsens opfattelse, at borgmesterens medvirken i videoen - uanset om anledningen til besøget i frisørsalonen kan betegnes som et virksomhedsbesøg - konkret fremstår som en anprisning af frisørsalonen frem for andre virksomheder. Det er derfor efter en samlet vurdering af baggrunden for borgmesterens besøg og videoens indhold Ankestyrelsens opfattelse, at Aarhus Kommune har ydet indirekte støtte til frisørsalonen i strid med kommunalfuldmagtsreglerne, lyder det i afgørelsen.

Kommunen følger udtalelsen

Jacob Bundsgaard skriver i en kommentar til Ankestyrelsen:

»Jeg tager Ankestyrelsens udtalelse til efterretning med hensyn til "anprisning", men vil ufortrødent foretage virksomhedsbesøg i samme omfang som hidtil og rose de virksomheder, der gør det godt i Aarhus.«

Da Aarhus Kommune fremover vil følge Ankestyrelsens udtalelse, bliver der ikke foretaget yderligere i sagen, slutter meddelelsen.

Ankestyrelsen slår fast: Jacob Bundsgaard brød reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce