Avisen går i valgkamps-offensiv: Nu ruller den politiske pølsevogn

Avisens chefredaktør Axel Præstmark er ekspert i at lave hotdogs. Kompetencen har han med fra kommunalvalget, hvor Randers Amtsavis også var vært ved en gang "Politik og pølser". Arkivfoto: Lars Rasborg

Avisen går i valgkamps-offensiv: Nu ruller den politiske pølsevogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Amtsavis rykker ud i vælgernes hverdag ved seks forskellige arrangementer under overskriften "Politik og pølser". Første stop på rundturen er Kvickly i Grenaa tirsdag eftermiddag fra klokken 16-18.

Grenaa: Tirsdag eftermiddag flytter avisen valgkampen ud i vælgernes hverdag.

Det sker, når Randers Amtsavis under overskriften "Politik og pølser" sender sit valghold af sted med blok, blyant, kamera - og en pølsevogn.

Tilbudet til læsere og vælgere er at blive klædt godt på til folketingsvalget over en hotdog - og en øl eller en vand.

Til lejligheden er der hvert sted inviteret en håndfuld folketingskandidater, der stiller op i den lokale valgkreds. Sol og vind er delt lige, så alle partier kommer til fadet i forbindelse med de seks arrangementer.

Undervejs får vælgerne muligheden for at blive klogere på valget, samtidig med at de kan tage en diskussion ansigt til ansigt med de politikere, de oftest kun oplever på valgplakater eller tv-skærmen.

Første seance foregår tirsdag eftermiddag på parkeringspladsen foran Kvickly i Grenaa. Senere følger vælgermøder i en række større byer i avisens udgivelsesområde, Ryomgård, Auning, Mariager, Hadsten og Randers.

De deltager i "Politik og pølser"
Kim Christiansen, Dansk Folkeparti (O)

63 år. Medlem af Folketinget siden 2005, hvor han blev valgt med i Grenaakredsen med 395 personlige stemmer.

Blev valgt ind ved valget i 2015 med 2.874 personlige stemmer i Djurskredsen.

Vurderes til at være på vippen til at blive valgt, hvis DF's dårlige meningsmålinger holder. Især på baggrund af sagen om en milliondyr omfartsvej ved Mariager.

Britt Bager, Venstre (V)

42 år. Stormede ind i Folketinget i 2015 med 7.306 stemmer. Dengang blev hun valgt i Favrskov-kredsen. Nu stiller hun op på Djursland.

Har gjort lynkarriere, idet hun i maj sidste år blev udpeget som sit partis politiske ordfører.

Sagen om en donation på fem portioner a 20.000 kroner fra fem forskellige selskaber, der var ejet af den samme person, kan smitte af på vælgertilslutningen.

Morten Siig Henriksen, SF (F)

21 år. Siden 2018 byrådsmedlem i Syddjurs Kommune. Medlem af udvalget for plan, udvikling og kultur.

Folketingskandidat for Socialistisk Folkeparti i Djurskredsen.

Morten Henriksen blev student fra Rønde Handelsgymnasium i sommeren 2017 og studerer nu statskundskab på Aarhus Universitet.

Jens Meilvang, Liberal Alliance (I)

38 år. Kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs Kommune. Formand for miljø- og teknikudvalget samt medlem af økonomiudvalget.

Medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune siden 2005, hvor han blev valgt ind for Venstre. Han meldte sig ind i Liberal Alliance i 2012.

Jens Meilvang arbejder til daglig som ejendomsmægler.

Torsten Gejl, Alternativet (Å)

55 år. Medlem af Folketinget siden 2015, hvor han blev valgt ind med 1.433 personlige stemmer i Nordjylland.

Han stiller nu op som spidskandidat i Østjylland, hvor han afløser Josephine Fock, der forlader politik.

Torsten Gejl er sit partis beskæftigelsesordfører, indenrigsordfører, socialordfører, ungeordfører og cannabisordfører.

Gode erfaringer

Det er anden gang, avisen rykker ud med "Politik og pølser" i folkestyrets tjeneste. Første gang var ved kommunalvalget i 2017.

- Vi vil gerne bygge videre på de gode erfaringer fra det seneste kommunalvalg. Dengang besøgte vi landsbyer og bydele i Randers. Denne gang besøger vi alle fem kommuner i vores udgivelsesområde, siger chefredaktør Axel Præstmark.

Han slår fast, at vælgermøderne ikke skal ses som en konkurrent men som et supplement til de klassiske vælgermøder i forsamlingshuse og lignende steder.

- Vi giver de vælgere, der ikke har tid til at bruge en aften på et traditionelt vælgermøde, muligheden for at købe et par holdninger, mens de er ude for at handle mælk og flæskefars. Derfor har vi valgt at holde møderne på parkeringspladser foran de lokale dagligvareforretninger. Så kan folk, der skal putte børn eller har andre vigtige gøremål, bruge nogle minutter af deres tid efter lyst og behov, siger Axel Præstmark.

- Vi kommer med positive erfaringer fra sidste gang. Vi har selv inviteret en lille håndfuld folketingskandidater, og som regel dukker der flere politikere op - og endnu flere vælgere. Vi har oplevet, at der har været en god, konstruktiv stemning, og at der er blevet udvekslet nogle gode, politiske synspunkter, samtidig med der er blevet stillet nogle interessante spørgsmål til politikerne.

Her kan du møde politikerne - og spise en hotter
Tirsdag 21. maj klokken 16-18:Kvickly, Grenaa.

Dagens emne: Et helt Danmark - sammenhængskraft og udkanstproblematikker.

Onsdag 22. maj klokken 16-18:

SuperBrugsen, Ryomgård.

Dagens emne: Flygtninge- og indvandrerpolitik

Torsdag 23. maj klokken 16-18:

SuperBrugsen, Auning.

Dagens emne: Velfærdssamfundet under pres - pensionsalder, sundhedsvæsenet.

Mandag 27. maj klokken 16-18:

SuperBrugsen, Mariager

Dagens emne: Erhvervsliv og beskæftigelse.

Tirsdag 28. maj klokken 16-18:

Kvickly, Hadsten.

Dagens emne: Klima og miljø.

Onsdag 29. maj klokken 16-18:

Føtex, Mariagervej, Randers.

Dagens emne: Infrastruktur og vækst.

Et helt Danmark

I Grenaa er emnet for første runde af avisens politiske rundtur "Et helt Danmark - sammenhængskraft og udkantsproblematikker", men det er også muligt at vende andre problemstillinger med de de lokale kandidater.

Til mødet i Grenaa har avisen inviteret Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti, Morten Siig Henriksen fra SF, Jens Meilvang fra Liberal Alliance, Torsten Gejl fra Alternativet og Britt Bager fra Venstre.

Sidstnævnte, der er sit partis politiske ordfører, gør i øvrigt følgeskab med tidligere forsvarsminister, Søren Gade, der er en af Venstres kandidater til Europa-Parlamentet søndag 26. maj.

Så ikke blot den nationale dagsorden, men også det internationale kan blive luftet på mødet.

Avisen går i valgkamps-offensiv: Nu ruller den politiske pølsevogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce