Café, butik og catering i nye klæder: I dag åbner Apetit på ny

Den nye detail- og fødevareforretning bliver i alt 600 m2 fordelt på cateringkøkken, café, delikatesse- og gavebutik samt selskabs- og mødelokaler, der efter planen vil stå klar til oktober. Foto: Annelene Petersen

Café, butik og catering i nye klæder: I dag åbner Apetit på ny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to års planlægning er fødevare- og detailvirksomheden Apetit onsdag klar til at åbne dørene op for sine kunder på Vestergade.

Auning: Flere dækkede spiseborde står klar til servering. Smykkeudstilingen er på plads i montrene. Cafeens køledisk syner lidt tom, men det er måske, fordi flere af varerne stadig står uindpakket på en palle på gulvet. I et hjørne er langt de fleste hylder fyldt op med brugsgenstande og vin. Men alligevel er det tydeligt både at se og mærke på stemningen, at det er dagen før dagen hos fødevare- og detailvirksomheden Apetit, da amtsavisen kigger forbi tirsdag formiddag.

Kort om Apetit
Apetit startede som cateringvirksomhed på Mortensensvej tilbage i 2012. To år senere åbnede Apetit så café og butik på Centervej, og i dag samles de to forretninger så under samme tag på Vestergade 45A.

Apetit beskæftiger i øjeblikket seks fuldtidsansatte og en gastronomelev. Derudover er parret i øjeblikket på udkig efter en kokke- eller cateringelev.
Mens Michael Nielsen er fra Auning, er Berit Lanther flyttet til byen fra Hadsten tilbage i 2012. Parret er meget glade for Auning, som de ser som en markant by i udvikling med et godt handelsliv. Foto: Annelene Petersen
Mens Michael Nielsen er fra Auning, er Berit Lanther flyttet til byen fra Hadsten tilbage i 2012. Parret er meget glade for Auning, som de ser som en markant by i udvikling med et godt handelsliv. Foto: Annelene Petersen

Tæt på deadline

- Berit har lige hovedet inde i køleboksen, men hun er klar om et øjeblik, lyder meldingen fra en af cafeens ansatte, der ligesom de øvrige tilstedeværende farer rundt for at sætte prismærker og varer på plads og ordne det, der nu mangler for, at caféen kan åbne som planlagt dagen derpå.

- Vi mangler lidt endnu. Men sådan er det altid, fortæller caféens ejer, den 43-årige Berit Lanther, med et smil, da hun kort efter kommer til syne igen.

Efter fire måneder er kæreste- og forretningsparret Berit Lanther og Michael Nielsen stort set færdige med at samle café, butik og cateringvirksomhed under samme tag i en ny og totalrenoveret tidligere industriejendom på Vestergade.

- Den sidste håndværker er lige rykket ud af køkkenet, så vi er tæt på deadline. Men vi skal nok blive klar. Nu er der i det mindste lys i lamperne takket være elektrikeren, så vi kan jo bare arbejde videre i nat, siger Berit Lanther med et grin.

I Apetits butik kan man blandt andet købe smykker, vin og brugsgenstande, der kun findes i et meget lille oplag. Foto: Annelene Petersen
I Apetits butik kan man blandt andet købe smykker, vin og brugsgenstande, der kun findes i et meget lille oplag. Foto: Annelene Petersen

Ventetiden værd

Selvom caféen kun er flyttet 550 meter fra sin gamle placering, har det taget lige omtrent to år, fra tanken blev tænkt, til planen kunne realiseres. For først skulle parret have Norddjurs Kommunes tilladelse til at omdanne ejendommen fra industri til detailhandel og selskabslokaler, og sidenhen skulle Vejdirektoratet også give sin tilladelse til en øget trafik til og fra ejendommen ud mod Vestergade, da der er tale om en statslig vej.

- Jeg tror, vi stort set har været igennem alle offentlige instanser efterhånden, siger Berit Lanther med et træt smil.

Flytningen har dog ifølge parret været ventetiden værd, for med de nye lokaler har de nu mulighed for at realisere flere af de projekter, som de manglede den fornødne plads til på Centervej.

"Jeg ser vores café og butik lidt som et lille stykke af storbyen i en mindre by, hvor folk kan komme ind og hygge sig i jeans og sneakers, hvis de har lyst. Man behøver med andre ord ikke stadse sig ud, for at kigge forbi," siger Berit Lanther. Foto: Annelene Petersen

Samling giver synergi

- I stedet for at have fire køleskabe, en ovn, en vaskemaskine og et kogeblus, har vi nu fået et 200 kvadratmeter stort industrikøkken med alle de faciliteter, vi overhovedet kunne drømme om. Det manglede vi før for at kunne producere alt det, vores kunder efterspørger. Men nu kan vi for alvor gå i gang med at udvikle os og lave nye retter, fortæller Berit Lanther.

Blandt andet vil ejerne udvide det populære take-away koncept med middagsretter, tapasbokse, sandwich og salater, som Apetit allerede er kendt for lokalt. Og så er det planen, at forretningen foruden cateringkøkken, café, delikatesse- og gavebutik skal udvides med selskabs- og mødelokaler med plads til omtrent 80 siddende eller 150 stående gæster til oktober.

- På den måde samler vi tre forretninger på én adresse, så vi kan benytte os af de medfølgende synergieffekter, forklarer Berit Lanther.

Parret vil onsdag markere åbningen af de nye lokaler med gode tilbud samt masser af smagsprøver på caféens hjemmelavede mad. Derudover vil enkelte af butikkens forskellige leverandører komme forbi for at fortælle om deres produkter, som de også vil uddele smagsprøver på.

Café, butik og catering i nye klæder: I dag åbner Apetit på ny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce