Dyrepassere lærer at dykke i akvarier i Kattegatcentret

Seks dyrepassere fra hele landt skal på seks dage lære dykkerteknikker på Kattegatcentret. Pressebillede

Dyrepassere lærer at dykke i akvarier i Kattegatcentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrepassere fra hele landet er i denne uge på erhvervsdykkerkursus i Kattegatcentret, hvor de lærer at færdes sikkert under vandet blandt hajer og alverdens havdyr

Grenaa: Seks dyrepassere fra Kattegatcentret, Tivoli, Nordsøen Oceanarium og Aqua Akvarium og Dyrepark har i denne uge været på erhvervsdykkerkursus i Kattegatcentret, hvor de har lært at færdes sikkert under vandet i forbindelse med deres arbejde.

- Det er seks komprimerede dage med undervisning fra morgen til aften, hvor dyrepasserne lærer at dykke og bevæge sig sikkert i tanke og akvarier, som der gælder særlige regler for, fortæller kurator og marinbiolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.

Det var leder af Nordsjællands Brandskole i Skibstrup, Kristian Schiang-Franck, der ledte kurset med assistance fra to jyske beredskabskollegaer.

Kattegatcentret var vært for det seks dage lange erhvervsdykkerkursus, hvor dyrepasserne blandt andet blev undervist i førstehjælp og dykkerteori - men de skulle også i dykkerdragterne hver dag.

- Dyrepasserne får den praktiske del af undervisningen i vores 1,5 millioner liter store og 5 meter dybe Oceanarium med fem forskellige arter af hajer. Vandet er 12 grader koldt, så det er ikke for kuldskære, fortæller Rune Kristiansen.

I Kattegatcentret er dykning en vigtig del af dyrepassernes daglige arbejde, og derfor er et erhvervsdykkerkursus obligatorisk

- Det er vigtigt, at sikkerheden er helt i top, når dyrepasserne skal ned i akvarierne for eksempelvis at fodre, tjekke dyr for sygdomme eller holde ruderne rene. Det er et krævende arbejde, som kræver anden ekspertise end et almindeligt dykkercertifikat, fortæller Rune Kristiansen.

Dyrepassere lærer at dykke i akvarier i Kattegatcentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce