Feriecenter tænker grønt: Olietank udskiftet med miljøvenlig varmepumpe

Fra venstre mod højre ses: Michael Helding, direktør Best Green,Peter Nees, formand for ejerforeningens bestyrelse, Roberto Vejrup, direktør og bestyrelsesmedlem i feriecenterets APS-bestyrelse og Jens Erik Brøgger, teknisk ansvarlig for Feriecenter Bønnerup Strand, Pressefoto

Feriecenter tænker grønt: Olietank udskiftet med miljøvenlig varmepumpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når feriegæsterne på Feriecenter Bønnerup Strand fremover tager et varmt bad eller skruer op for varmen, kan de gøre det med ren klimasamvittighed. Feriecenteret har nemlig udskiftet det gamle oliefyr med en miljøvenlig varmepumpe.

Bønnerup: Feriecenter Bønnerup Strand melder sig mellem klima-duksene, efter en ny varmepumpe blev indviet lørdag.

Da Feriecenter Bønnerup Strand i 2018 måtte sande, at stedets forældede olietank sang på sidste vers, var tiden inde til en ny varmeforsyning. Jagten blev indledt på en varmeforsyning, som både var grøn og samtidig kunne give besparelser i varmeregnskabet for feriecenteret, som, med sine 154 ejerlejligheder, indendørs pool, aktivitetsrum med mere, har et stort areal, der skal opvarmes.

Resultatet blev, at feriecenteret nu forsynes med nærvarme, som produceres i en stor varmepumpe, der ejes af en ekstern leverandør, Best Green.

- Vi vil gerne være et grønt feriecenter og med den udvikling, der har været inden for varmepumpeteknologien, var vi trygge ved at vælge denne løsning. Nærvarme er jo ligeså nemt som fjernvarme, og jeg forstår ærlig talt ikke, hvorfor der ikke er flere, der har det, siger Roberto Vejrup, direktør og bestyrelsesmedlem i feriecenterets APS-bestyrelse.

Nærvarme fra varmepumpe
Nærvarme er betegnelsen for miljøvenlig varme produceret i varmepumper, som er ejet af en ekstern leverandør, i dette tilfælde virksomheden Best Green.

Firmaet laver ekspertdimensionering af varmepumpen, så den tilpasses den aktuelle bygning. Idet Best Green ejer varmepumpen, har de ansvaret for drift, service og vedligehold af varmepumpen. De garanterer forsyningssikkerhed, og kunderne betaler kun for den mængde varme, de bruger samt et abonnement.

Installationen består af en stor 200 kW varmepumpe, som har indbyggede akkumuleringstanke under varmepumpen.

Reducerer CO2-udledningen

Varmepumpen forsyner varme og varmt vand til hele feriecenteret, og det forventes, at den reducerer feriecenterets CO2 udledning med 200 tons årligt sammenlignet med det gamle oliefyr.

Foruden at varme på klimakontoen trækker den nye varmeforsyning også lune spor ind i feriecenterets økonomi. Et af kravene til den nye varmeforsyning var nemlig, at feriecenteret skulle opnå besparelser på varmeregningen.

Ved at vælge denne løsning kunne feriecenteret undgå en millioninvestering til en ny varmeforsyning og i stedet betale et tilslutningsbidrag på 200.000 kroner samt installationsomkostninger til rør- og strømføring.

- Som ejerforening er det vores ansvar at forvalte ejernes økonomi bedst muligt, og med nærvarmeløsningen kunne vi spare markant på vores varmeregning. Det frigiver midler, som kan bruges på anden vis i feriecenteret, forklarer Peter Nees, formand i ejerforeningens bestyrelse.

Feriecenteret forventer at spare op mod 40 procent på varmeregningen med den nye installation.

Feriecenter tænker grønt: Olietank udskiftet med miljøvenlig varmepumpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce