Første jul efter prins Henriks død: Margrethe samler hele familien på Marselisborg Slot

Dronning Margrethe pynter her juletræet på Marselisborg Slot. Fotoet er fra julen 2007 og et godt billede på, at dronningen Margrethe selv står for udsmykningen , når familien samles i Aarhus for at fejre højtiden. Foto: Axel Schutt

Første jul efter prins Henriks død: Margrethe samler hele familien på Marselisborg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronning Margrethe samler for første gang i mange år hele kongefamilien til jul på Marselisborg Slot i Aarhus, når hun skal fejre højtiden uden sin mand gennem 50 år.

AARHUS: Dronning Margrethe og prins Henrik fejrede sidste år deres sidste jul sammen på Marselisborg Slot. Det var uden sønnerne kronprins Frederik og prins Joachim. Til den første jul uden prins Henrik samler dronningen hele sin familie på slottet for enden af Kongevejen i Aarhus.

Begge sønner, svigerdøtre og alle otte børnebørn skal nemlig danse om juletræet på Marselisborg Slot sammen med regenten, der mistede sin mand prins Henrik 13. februar. Det skriver Billed-Bladet.

- Jeg ser meget frem til julen, for jeg regner med, at hele min familie kommer. Så det bliver dejligt med alle børnebørnene. Det bliver en god jul, det tror jeg helt bestemt, siger dronningen til det royale ugeblad.

Sidste år var kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med deres børn i Australien i julen, mens prins Joachim og prinsesse Marie holdt jul i Frankrig med deres yngste børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

I år vil Joachims to drenge, prins Felix og prins Nicolai, hvis mor er grevinde Alexandra, også være at finde omkring juletræet på Marselisborg Slot, hvor dronningen traditionen tro selv står for juleudsmykningen. De to prinser holder nemlig jul på skift hos deres mor og far.

Dronningen har en lang tradition med at fejre jul på Marselisborg slot. Det hænder dog at kongefamilien holder jul på for eksempel Fredensborg Slot. Det skyldes blandt andet, at Marselisborg Slot er for lille og har for få værelser, når dronningen også inviterer sine søskende og deres familie, så en juleaften tæller knap 50 kongelige. Så mange kan Marselisborgs gemakker ikke rumme til overnatning.

I julen er der tradition for, at kongefamilien flere gange går i Domkirken på Bispetorvet - ligesom rigtig mange århusianere møder op ved slottet, når de blandt andet kan overvære vagtskifterne.

Tilbage i 2016 var hele kongefamilien også samlet i Aarhus.

Første jul efter prins Henriks død: Margrethe samler hele familien på Marselisborg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce