Guldregn over Aarhus: A. P. Møller donerer 26 millioner til ny arkitektskole

Mediateket vil markere arkitektskolen ud mod Carl Blochs Gade ? og med store glasfacader og 16 meter til loftet fremstår rummet åbent og imødekommende, lyder beskrivelsen. Der skal bygges et stort indvendigt ?træmøbel", som skal forbinde hele rummet i højden fra stueplan til 2. sals niveau. Møblet kommer til at bestå af en række forskelligartede rum og nicher, som man kan ga? pa? opdagelse i, og som rummer plads til fordybelse.Visualisering:Adept/Vargo Palle Nielsen

Guldregn over Aarhus: A. P. Møller donerer 26 millioner til ny arkitektskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitektskolen i Aarhus skal være en eliteinstitution i sine nye omgivelser og første led i fødekæden til Danmarks verdensberømte arkitekter. A. P. Møller Fonden hjælper til med stor pengegave.

AARHUS: Arkitektskolen i Aarhus har modtaget 26 millioner kroner fra A. P. Møller Fonden, så dens indretning i de nye omgivelser om tre år på Godsbanen når et højt arkitektonisk niveau.

Milliondonation skal sikre faciliteter i topklasse på den nye arkitektskole, siger skolen selv. I begyndelsen af 2021 flytter skolen ind i nybyggede lokaler, og det er baggrunden for donationen fra A.P. Møller Fonden, der håber, at verdens bedste arkitekter fortsat udklækkes i Aarhus.

- Det er visionen, at Arkitektskolen Aarhus med den nye skole skal være en eliteinstitution for arkitekturudvikling, siger Torben Nielsen, rektor for Arkitektskolen Aarhus.

- Jeg er meget taknemmelig og glad for, at A.P. Møller Fonden har valgt at støtte indretningen af den nye arkitektskole. De deler vores vision om uddannelsen af fremtidens arkitekter, og med deres hjælp til indretningen kan vi løfte kvaliteten i både undervisningen og miljøet på den nye skole, siger rektoren.

Arkitektskolen på plads ved Godsbanen om tre år
Arkitektskolen bliver på cirka 12.500 kvadratmeter og skal stå klar til indflytning i begyndelsen af 2021

I marts 2017 blev vinderen af konkurrencen om den nye arkitektskole fundet. Den nyetablerede danske tegnestue Vargo, Nielsen og Palle, suppleret af erfarne kræfter hos ADEPT, Rolvung og Brøndsted arkitekter, Tri-Consult AS samt Steensen Varming, vandt projektkonkurrencen om udformningen af den nye arkitektskole

Efterfølgende har entreprenør A. Enggaard vundet totalentrepriseudbuddet, og rådgiverteamet med Adept som totalrådgiver er nu overgået til totalentreprenøren, som er ansvarlig for den videre projektering og opførelse Bygningsstyrelsen er bygherre på projektet.

Hos A.P. Møller Fonden har man lagt vægt på, at danske arkitekter gennem mange år har markeret sig i verdenstoppen.

- I fonden glæder vi os over, at Arkitektskolen Aarhus langt om længe bliver samlet under ordentlige forhold og i en spændende arkitektur. Med denne donation støtter vi en uddannelse, som i forvejen er kendt i ind- og udland for en meget høj kvalitet, siger administrerende direktør Henrik Tvarnø fra A.P. Møller Fonden.

Mediatek fødes på skolen

Pengene skal bruges til to særlige områder i den nye bygning.

Først og fremmest skal der indrettes et mediatek, der bliver livsnerven i skolens arkitekturformidling. Mediateket rummer skolens fag- og forskningsbibliotek og materialesamling - og henvender sig til skolens studerende, undervisere og forskere, men er også åbent for alle andre med interesse i arkitektfagets teori og historie, nyeste forskningsresultater og tidskrifter.

- Mediateket vil markere arkitektskolen ud mod Carl Blochs Gade - og med store glasfacader og 16 meter til loftet fremstår rummet åbent og imødekommende. Der skal bygges et stort indvendigt "træmøbel", som skal forbinde hele rummet i højden fra stueplan til 2. sals niveau, siger Torben Nielsen.

Det andet projekt, som A.P. Møller Fonden har valgt at støtte, er Didakteket, som er en moderne gentænkning af det klassiske auditorium og undervisningslokale.

Guldregn over Aarhus: A. P. Møller donerer 26 millioner til ny arkitektskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce