Ikke kun patienter rykker til Skejby: Gigantisk kunstsamling flytter med

John Kørners maleri 'Nordisk', akryl på lærred, er på hele 180 x 200 cm. Indtil videre hænger det på gangen til røntgenafdelingen på Amtssygehuset. Snart bliver det taget ned og får nye omgivelser i Skejby, hvor Claus Thomsen, lægefaglig direktør holder til. Foto: Flemming Krogh

Ikke kun patienter rykker til Skejby: Gigantisk kunstsamling flytter med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

John Kørner og Tal R er nogle af de anerkendte kunstnere der hænger på gangene på Amtssygehuset. Snart bliver værkerne, som er i mange formater, taget ned for at komme op på gange og i venteværelser på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

AARHUS: De er helt oppe den danske superliga for dansk kunst, værkerne der hænger på gangene på Amtssygehuset. Gennem en årrække har kunstværker af Tal R, John Körner, Lars Nørgaard og en række andre nyere danske kunstnere været en del af sygehuset. Rundt om på gange og i venteværelser har ansatte og besøgende kunnet nyde de imponerende, originale kunstværker, som ville koste en formue at indkøbe i dag.

At samlingen overhovedet blev indkøbt og har hængt her siden 80'erne skyldes primært den tidligere overkirurg på sygehuset, Ib Hessov.

- Ib Hessov har altid været dygtig til at følge med i hvilke strømninger, der rører sig inden for kunsten. Selv om han er gået på pension, er han stadigt tilknyttet vores kunstudvalg og er en dygtig 'spejder' for os, fortæller Claus Thomsen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

Ikke kun til pynt

Snart kommer de mange værker fra gangene og venteværelserne ned. Senere bliver de hængt op på det nye sygehus i Skejby. Det er Ib Hessov ansvarlig for i et tæt samarbejde med en arkitekt.

- Vi lægger vægt på, at de originale værker kommer op på offentlige steder på Aarhus Universitetshospital. De skal ikke hænge på kontorer og andre steder, hvor besøgende ikke kan nyde synet af værkerne. Malerierne skal inspirere og give folk noget at tale om på sygehuset. Det kan aflede opmærksomheden fra de triste omstændigheder, det kan være at komme på et sygehus, forklarer Claus Thomsen.

Eftertragtede værker

Faktisk rummer kunstsamlingen på Aarhus Universitetshospital, hvoraf samlingen fra Amtssygehuset udgør hovedparten, hele 740 A-kunstværker og 891 B-kunstværker.

Værker i Kategori A vurderes til at være 'kunst af høj eller betydelig værdi. Dette vurderes ud fra niveau af håndværksmæssig og konceptuel kunstnerisk kvalitet og den markedsmæssige værdi. Værkerne er godkendt til ophængning, hvor patienter færdes eller opholder sig'.

De såkaldte B-kunstværker defineres 'qua deres markedsmæssige værdi på under 5.000 kroner og deres fysiske dimensioner, til at egne sig til ophængning på kontorer og sengestuer'.

Der er sågar tilknyttet en kurator til at holde øje med den store kunstsamling, som hospitalet er i besiddelse af.

- Ofte låner vi værker ud til kunstmuseer og andre institutioner til nye udstillinger. Det siger noget om det niveau, som mange af værkerne har, siger Claus Thomsen.

Ikke kun patienter rykker til Skejby: Gigantisk kunstsamling flytter med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce