Julens indbrud i Østjylland: Se om dit nabolag er ramt

Julen er sæson for indbrud. Her kan du få overblikket over, hvilke områder i Østjylland, der er ramt. Genrefoto: Nils Meilvang/Scanpix Denmark

Julens indbrud i Østjylland: Se om dit nabolag er ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen er per definition sæson for indbrud. Århus Stiftstidende har på et kort samlet de indbrud, som er blevet begået i Østjylland i og omkring juledagene.

ØSTJYLLAND: Der er ikke noget, der tiltrækker indbrudstyve, som menneskeforladte huse.

Og dem er der mange af i juledagene, når folkevandringen går hjemover og til julefrokoster.

Derfor opfordrer politiet også op til de store højtider til, at man gør sit forarbejde godt, inden man forlader sit hjem, så huset ser beboet ud, selvom man holder jul et andet sted.

Alligevel er der uheldige beboere, som kommer hjem til et hjem uden værdigenstande.

Århus Stiftstidende samler hen over julen de indbrud, som Østjyllands Politi registrerer i døgnrapporten. De angiver indbrudssted med vejnavn - men ikke med husnummer.

Det interaktive kort længere nede viser indbrud begået fra lørdag 23. december.

25 anmeldte indbrud

Indtil videre kan avisen tælle 39 anmeldte indbrud fra døgnrapporten de seneste tre dage begået i Østjyllands Politikreds, men politiet kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om antallet af indbrud.

- Vi vil helst ikke udtale os om antallet, før vi er ovre juledagene. Der kan være mange, der ikke har anmeldt indbrud endnu, fordi de ikke er kommet hjem, så vi har ikke overblikket, forklarer vagthavende hos Østjyllands Politi, Christian Riis.

På Vestergårdsvej i Viby blev et indbrud begået mellem 24. december kl. 17 og 25. december kl. 00. Efterforskning førte til anholdelse af to gerningsmænd, der var i besiddelse af koster fra indbrud. Den ene af mændene blev fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus mandag 25. december klokken 10.30 og blev fængslet i 4 uger. Den anden blev løsladt efter afhøring.

I juledagene opdateres kortet løbende.

Lav aftale med naboen

Østjyllands Politi opfordrer til, at det er vigtigt at tænke over, hvordan man efterlader sit hjem, hvis man skal ud i juledagene.

Når det gælder forebyggelsen af indbrud, peger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard på, at det kan være en rigtig god idé at lave aftale med naboen, hvis man holder jul ude.

- Et af de bedste værn mod tyven er nabohjælp, så allier dig gerne med familien på den anden side af hækken. De vil sikkert hellere end gerne gå julefedtet af på en tur rundt i området. Man kan også lave aftale om, at naboens gæster parkerer i ens indkørsel, eller at naboen smider en del af juleskraldet ud i ens affaldsspand. Det er også med til at fortælle tyven, at nogen er hjemme, siger Gert Bisgaard.

I Østjyllands politikreds er hele 22.500 husstande tilmeldt nabohjælp. Det viser den seneste opgørelse fra Det Kriminalpræventive Råd. På landsplan er det 219.500 husstande.

Julens indbrud i Østjylland: Se om dit nabolag er ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce