Juryen har talt: Ørsted bliver ikke årets landsby 2019

Selv om der i Ørsted er blevet skabt en ja-kultur, som har fået lokalsamfundet til at blomstre, må landsbyen i Norddjurs Kommune erkende, at prisen som årets landsby 2019 går til nogle andre. Privatfoto

Juryen har talt: Ørsted bliver ikke årets landsby 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når regionsrådet i Region Midt i denne uge skal kåre vinderen af Landsbyprisen 2019, peger pilen mod vest. Dermed ser det ud til, at Ørsted i Norddjurs Kommune endnu en gang må se prisen blive overrakt til et andet lokalsamfund.

Ørsted: Det var ellers forhåbningen, at 2019 ville blive året, hvor Ørsted løb fra sine konkurrenter og aldrig så sig tilbage. Men alt tyder på, at landsbyen i Norddjurs Kommune for tredje gang siden 2014 må se sig slået af en bedre kandidat i kapløbet om Region Midtjyllands årlige hæderspris, Landsbyprisen.

Det står klart, efter fem uvildige eksperter som forberedelse til onsdagens regionsrådsmøde har vurderet Ørsted og de øvrige syv kandidater til Landsbyprisen 2019. Anbefalingen fra ekspertpanelets medlemmer er nemlig klar: De synes, at prisen og de dertilhørende 150.000 kroner skal tildeles landsbyfællesskabet Idom-Råsted i Holstebro Kommune, som også vandt den første landsbypris for ti år siden.

- Det er selvfølgelig en markering af, at Idom-Råsted båret af stærkt lokalt engagement har formået ikke bare at fortsætte udviklingen, men at skabe markant ny udvikling gennem årene. Det ønsker vi at fremhæve og anerkende med Landsbyprisen, siger formand for regionsrådets udvalg for regional udvikling, Jørgen Nørby (V).

Skuffelse i Ørsted

Nyheden om, at Ørsted heller ikke i denne omgang ser ud til at nå den øverste plads på skamlen, bliver mødt med ærgrelse hos formanden for Ørsted Kros Venner, Tove Hjort Jensen.

- Øv! Ej, hvor ærgerligt, lyder det nedslået, da Randers Amtsavis fanger hende på telefonen og kan viderebringe den seneste melding fra regionen.

Sammen med formanden for Ørsted Borger- og Handelsstandsforening, Peter Jensen, har Tove Hjort Jensen i den seneste tid krydset godt og grundigt fingre for, at Ørsted skulle trække det længste strå og vinde Landsbyprisen 2019. Men sådan bliver det altså ikke.

- Vi havde virkelig sat næsen op efter det denne her gang, men der skal jo nok gå meget galt, hvis indstillingen ikke skal blive fulgt. Det er ærgerligt, for det havde været rart med et skulderklap, siger formanden for Ørsted Kros Venner.

Tove Hjort Jensen lader sig dog ikke slå ud af nederlaget, for som hun siger, så går livet ufortrødent videre i Ørsted.

- Vi fortsætter arbejdet med at udvikle vores by. Bare fordi vi ikke vinder landsbyprisen, så har vi jo stadig masser af gode ting i pipelinen til 2019, fastslår hun.

Særpriser til Knebel og Fjordklyngen

Ifølge regionsrådets udvalg for regional udvikling, var der ualmindeligt tæt løb mellem kandidaterne til Landsbyprisen 2019.

Efter første runde lå tre kandidater ligefrem så tæt, at der måtte en ekstra vurdering til, før Idom-Råsted kunne udpeges som endelig vinder.

På baggrund af det tætte løb indstiller udvalget, at de to øvrige kandidater i toppen - Fjordklyngen i Viborg Kommune, og Knebel i Syddjurs Kommune - helt ekstraordinært tildeles 75.000 kroner hver som anerkendelse af en flot indsats og udvikling. Regionsrådets udvalg for regional udvikling har også lagt vægt på samarbejdet mellem landsbyer de to steder.

- Prisen skal understøtte udvikling i hele regionen og fremhæve dem, der har fundet gode opskrifter på vækst og udvikling. Her har vi heldigvis mange at vælge fra i regionen, siger udvalgets næstformand, Flemming Knudsen (S).

Regionsrådet tager endelig stilling til uddelingen af Landsbyprisen 2019 på sit møde 27. marts. Det forventes dog, resultatet bliver, som udvalget for regional udvikling har indstillet til.

Juryen har talt: Ørsted bliver ikke årets landsby 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce