Kaos i nat: Hotel måtte evakuere over 300 gæster efter brand

Cabinn Hotel i Kannikegade måtte sent onsdag aften rømmes for gæster efter brand i kælderen. Arkivfoto: Kim Haugaard

Kaos i nat: Hotel måtte evakuere over 300 gæster efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hotel Cabinn i Kannikegade måtte i nat evakuere 373 værelser, da en brand i parkeringskælderen sendte sort røg gennem hotellet.

AARHUS: Der var kaostilstande i Aarhus sent i aftes og nat, da en brand i noget tøj, sendte ild og røg rundt i parkeringskælderen under Hotel Cabinn i Kannikegade.

- Der var ild i nogle bure med vasketøj og linned, og det brændte lystigt og fik fat i rør og tag. Men ilden blev hurtigt slukket, fortæller Steen Bøje, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen.

Ilden gav en masse sort røg, som mellem 23 og 24 onsdag aften bredte sig i hotellet.

- Parkeringskælderen har adgang fra Åboulevarden og Kannikegade, og kun der kan røgen komme ud. Da det var en lun aften, havde mange af gæsterne åbne vinduer, og derfor trængte der røg op i hotellet, siger Steen Bøje.

Man valgte derfor at trykke på knappen for at få hotellet evakueret.

På grund af Festugen var hotellet næsten fyldt op, og 373 ud af 401 værelser var booket.

- Der kommer mange hundrede gæster ud, og så kommer der en kaosfase, hvor man lige skal have styr på alle gæsterne, og vi skulle sikre os, at alle var kommet ud. Det var de, og der er stor ros til hotellets personale, siger indsatslederen.

Åbnet igen

Ingen af de over 300 gæster kom noget til i branden. Ilden i kælderen satte brandmærker på væggene, men ingen biler blev beskadiget.

Flere ledninger i loftet, blandt andet til ventilationsanlægget, blev sat ud af ilden, og derfor måtte brandvæsen sætte maskiner til at lufte ud på hotellet. Efter halvanden time, var røgen ude af gange og værelser.

- Der er enkelte værelser, der skal sodrenses, men der har ikke været nogen, der har haft ild på værelserne. Og derfor er hotellet åbnet igen, siger vicedirektør hos Hotel Cabinn, Jesper Sander.

Håndværkere og skadeservice er torsdag ved at gøre alle skaderne op.

Kaos i nat: Hotel måtte evakuere over 300 gæster efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce