Kvinder er velkomne til herregilde på Gammel Estrup

To herregårdsforskere fortæller en omfattende drikkekultur på herregårdene. PR foto

Kvinder er velkomne til herregilde på Gammel Estrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gæsterne kommer med på en rejse tilbage til renæssancens fester og farverige herregårdsmiljø, når der er herregilde på Gammel Estrup. Aftenens kok er Nils Seidelin Petersen fra Michelin-restauranten Substans i Aarhus.

Auning: Dansk Center for Herregårdsforskning inviterer fredag 26. april kl. 17.30 indenfor til herregilde på Gammel Estrup, hvor gæsterne kommer med på en rejse tilbage til renæssancens fester og farverige herregårdsmiljøer. Mens aftenens deltagere nyder et måltid og drikkevarer inspireret af renæssancens smagsunivers, fortæller to herregårdsforskere om datidens magtfulde adel og dens omfattende drikkekultur. Det hele finder sted i Gammel Estrups renæssancesal.

- Alle større hushold - som dem på herregårdene - bryggede selv øl. Mens hverdagens øl var tynd og maden tung og simpel, var mad og drikke ved renæssancens festlige gilder både raffineret og overdådig og ikke mindst præget af stærke og krydrede smagsindtryk. De store gilder var ofte rigtige herregilder domineret af et maskulint drukfællesskab, hvor man blandt andet drak tysk øl, der var af god kvalitet og noget stærkere end hverdagens tynde øl. Vi kender det fra Gammel Estrup-historien, hvor vi i den mægtige renæssanceherremand Eske Brocks dagbøger kan læse, hvordan han ofte var i festligt lag og drak tæt med sine standsfæller, fortæller én af aftenens værter, ph.d.-stipendiat Rasmus Skovgaard Jakobsen i en pressemeddelelse.

Hjemmelavet saft

Selvom herregildet er omdrejningspunktet, så er både mænd og kvinder velkomne til arrangementet på Gammel Estrup. Aftenens kok, Nils Seidelin Petersen fra Michelin-restauranten Substans i Aarhus, tager udfordringen op og gentænker i aftenens anledning yndede retter og drikkevarer fra renæssancens Danmark i en række moderne retter. Maden ledsages af øl fra lokale bryggerier og hjemmebrygget mjød, og hvis man ikke kan drikke som renæssancens mægtige mænd, så er der et alkoholfrit alternativ i form af hjemmelavet saft.Herregildet arrangeres af Dansk Center for Herregårdsforskning i anledning af den årligt tilbagevendende og landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn.

Kvinder er velkomne til herregilde på Gammel Estrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce