Letbanen advarer: Nu testes der igen på Grenåbanen

Første test mod Grenaa fandt sted i juli 2018. Nu indleder letbanen de indledende testkørsler. Arkivfoto: Henrik Havbæk Madsen

Letbanen advarer: Nu testes der igen på Grenåbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra onsdag 20. marts indleder Aarhus Letbane de afsluttende testkørsler af letbanestrækningen mellem Grenaa og Aarhus samt mellem Lisbjerg og Lystrup. Planen er stadig at åbne for passagerer sidst i april.

AARHUS/DJURSLAND: To og et halvt år uden passagertrafik på Grenåbanen har betydet, at mange beboere langs med banen uden fare har kunnet bevæge sig især på tværs, men også på langs ad sporene.

Onsdag 20. marts genoptager Aarhus Letbane testkørslerne på Grenåbanen og på strækningen fra Lisbjerg til Lystrup. Derfor udsender letbanen en advarsel om, at færdsel langs med eller på tværs af skinnerne er forbundet med livsfare.

De nye letbanetog er lydsvage og kører hurtigere end de tidligere nærbanetog - helt op til 100 km/t. Af hensyn til sikkerheden er det derfor vigtigt, at man fremover kun krydser skinnerne, hvor der er markerede og sikre overgange.

- Vi har desværre tidligere set, at folk nogle steder lader hånt om advarselsskilte og endda har klippet hegn over, for derved at krydse skinnerne på uautoriserede og farlige steder. Letbanetog er hurtige og lydsvage, så vi må endnu en gang opfordre omgivelserne til udelukkende at krydse banen ved hjælp af markerede og lovlige overgange. De findes over alt langs med banen, så der er ingen grund til at tage chancen, siger Aarhus Letbanes direktør Michael Borre.

Tydelige advarselsskilte

Testkørslerne skal give letbaneførerne erfaring i at køre på strækningerne, inden de åbner for passagerdrift. Efter planen sker det fortsat sidst i april. Med de afsluttende testkørsler øges trafikken markant på de to strækninger. Det er derfor helt afgørende for sikkerheden, at naboer, trafikanter og alle andre, der kommer i nærheden af banestrækningerne, respekterer bomme, lyssignaler, hegn og skilte.

Inden de afsluttende testkørsler indledes, er alle usikrede overgange og uautoriserede 'trampe-stier' blevet markeret med tydelige advarselsskilte og/eller spærret for trafik. Alle bomanlæg langs strækningen vil atter være aktive med bomme, blink og lyd. De sorte poser, der lige nu skjuler bomanlæggene, fjernes i begyndelsen af denne uge.

Lokalt kan der være lavet særlige tiltag for at gøre færdsel tæt ved letbanen så sikker som mulig. Aarhus Letbane opfordrer alle til at respektere skilte og udelukkende benytte sikrede overgange, så naboskabet med den nye letbane bliver trygt og uproblematisk.

Letbanen advarer: Nu testes der igen på Grenåbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce