Motorvej E45 står færdig med seks spor mellem Aarhus og Skanderborg

Trafikken skulle gerne glide lidt lettere på den trafikerede strækning fra Aarhus Syd til Skanderborg - og den anden vej - tirsdag morgen, når seks spor er klar til at tage imod bilisterne. Foto: Jens Thaysen

Motorvej E45 står færdig med seks spor mellem Aarhus og Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag kan en stribe bilpendleresætte stort kryds i kalenderen: Motorvejen mellem Aarhus Syd-Skanderborg er færdigbygget med seks spor. Næsten. Slidspor lægges næste år.

AARHUS: En hed drøm bliver til virkelighed for mange trafikanter, når de tirsdag morgen vågner op til en færdigbygget Østjyske Motorvej med seks spor på det super trafiktætte stykke Aarhus Syd-Skanderborg.

Det sidste arbejde på Østjyske Motorvej er færdig. Nu pakker vejarbejderne så småt sammen, maskinerne køres væk, og skiltene langs strækningen fjernes. Vejdirektoratets udbygning er slut for nu og fra tirsdag 2. oktober er der seks spor på Østjyske Motorvej mellem Skanderborg S og Aarhus S i begge retninger, oplyser Vejdirektoratet.

De seneste år er trafikken steget 25 procent på strækningen, så udbygningen er imødeset af mange. I sidste uge blev motorvejen åbnet i tre spor i nordgående retning, og nu følger altså åbningen af tre spor i sydlig retning.

Fakta
aktaboks

I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent på strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S

De nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen

Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat

Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning er udbygningen fra fire til seks spor sket i midterrabatten

Hurtigere køretid

- Vi forventer, at det bliver meget nemmere at være trafikant på Østjyske Motorvej. I nordgående retning har vi oplevet en markant forbedring ved at tage det tredje spor i brug. Trafikanterne kommer hurtigere frem og oplever ikke myldretidskørslen på samme måde som før. Det er en fornøjelse at køre på strækningen nu, hvor der er plads til den trafikmængde, der reelt er på E45, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar.

- Takket være en ekstraordinær indsats fra alle involverede parter - entreprenører, underentreprenører og bygherren - er det lykkedes at komme i mål på rekordtid med et komprimeret og logistisk udfordrende projekt. Det har været en stor tilfredsstillelse at udføre et projekt, der er til gavn for infrastrukturudfordringerne i det østlige Jylland, siger projektchef i Arkil, Bo Nielsen, der har stået for projektet. Hastigheden bliver 130 km/t på strækningen.

Ups, der kommer mere vejarbejde

Strækningen er dog ikke helt færdig, oplyser Vejdirektoratet. Motorvejen mangler det øverste slidlag, og det vil blive lagt, når asfaltsæsonen starter igen i foråret 2019.

- Det er på lånt tid, at trafikanterne har de ekstra spor. Vi kommer tilbage med arbejder på motorvejen for at øge kørekomforten med et godt slidlag. Indtil videre kan trafikanterne dog nyde den ekstra plads på strækningen, siger Robin Højen Madsen.

Slidlaget på strækningen lægges i 2019.

Motorvej E45 står færdig med seks spor mellem Aarhus og Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce