Nye ansigtsudtryk skal hindre børns vrede

Børnene i 0. klasse på Sødalsolen er begejstrede. Privatfoto

Nye ansigtsudtryk skal hindre børns vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole og forældre på Sødalskolen i Brabrand samarbejder om børns følelser.

AARHUS: Sødalskolen i Brabrand har modtaget 50.000 kr. fra Smukfonden under Smukfest i Skanderborg til et samarbejde mellem skole og hjem. Det skal støtte børnenes følelsesmæssige udvikling, og rådmand Thomas Medom har uddelt materialer til alle børn i 0. klasse.

- Børn er stadig mindre klædt på til at håndtere deres følelser. Når der er noget, de ikke kan, bliver de meget hurtigt overvældet af for eksempel vrede eller opgivelse og har svært ved at styre det, siger terapeut og lærer på Sødalskolen, Carsten Møller. Sammen med kunstneren Niels Rahbæk har han udviklet et pædagogisk og terapeutisk materiale, "Bo Boxen", der blandt andet består af Face:it, en metalplade med flytbare magneter, så der kan laves forskellige ansigtsudtryk, og en såkaldt humørmåler, der kan bruges til samtaler med barnet om forskellige følelser og stemninger.

Med pengene fra Smukfonden kan skolen nu indlede et utraditionelt samarbejde mellem lærere, pædagoger og forældre. Det skal hjælpe skolens elever i 0. klasse med at blive bedre til at udtrykke og håndtere deres følelser.

Forældrene har fået projektet præsenteret og afprøvet det.

Når der er noget, børnene ikke kan, bliver de meget hurtigt overvældet af for eksempel vrede eller opgivelse.
Carsten Møller, lærer på Sødalskolen.

Til hele året

Børnene blev begejstrede, da de fik udleveret et eksemplar af "Bo Boxen", som de låner med hjem hele skoleåret. Materialet består udover "Face:it" af et spejl samt en illustreret børnebog, som også er en vejledning til de voksne i bruge af materialet.

På skolen vil der i den kommende tid være undervisning med 0.-klasserne. Der vil også være fokus på andres menneskers følelser for at styrke børnenes empati. Desuden tilbyder skolen forældre- og bar kurser i at bruge materialet derhjemme.

Face:it bruges på mange skoler og institutioner i hele landet, men Sødalskolen samarbejder mere målrettet med forældrene i arbejdet med styrkelse af børnenes følelsesmæssige udvikling med et fælles redskab og referenceramme.

Face:it er kendt fra tv-programmet "Løvens hule", hvor det fik penge med på vejen.

Nye ansigtsudtryk skal hindre børns vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce