Odder har et godt image

- Jeg ville gerne have beholdt en plads i top 10, men der er benhård konkurrence. Så er det trods alt flot at blive nummer 16, siger Odder Kommunes borgmester, Uffe Jensen.

Odder har et godt image

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheder tilfredse med Odder Kommunes indsats for at tiltrække nye borgere og virksomheder.

ODDER: De kan godt ranke ryggen på rådhuset i Odder.

Det lokale erhvervsliv synes nemlig, at kommunen har et godt image.

Så godt, at det bringer Odder Kommunen på førstepladsen i kategorien "Kommunens image". Et godt image er afgørende for, om en kommune er i stand til at tiltrække nye borgere og virksomheder.

Og det går mægtigt godt med det, giver virksomhederne udtryk for.

- Det er flot, at Odder får en førsteplads her. Odder har også arbejdet målrettet for at styrke det lokale erhvervsklima, siger formand for DI Horsens, Carsten Wengel.

På andre områder er der klart plads til forbedringer i Odder Kommune.

For eksempel er der stor utilfredshed med kommunens sagsbehandling.

De er heller ikke så tilfredse med dialogen med politikere og embedsmænd i kommunen som tidligere.

- Virksomhederne er afhængige af et godt samarbejde med kommunen. Derfor er det også afgørende, at kommunens maskinrum fungerer, når virksomheder skal have behandlet en sag, siger Carsten Wengel.

Knapt 65 procent af virksomhederne opfordrer Odder Kommune til at gøre noget ved infrastrukturen og transporten.

Et bud på en forklaring kan være, at Odder Kommune i to år ikke har haft togforbindelse til Aarhus på grund af det stærkt forsinkede anlæg af Aarhus Letbane.

Letbanen er endelig i drift mellem Odder og Aarhus, og det vil vise sig, når DI om et år laver endnu en måling af erhvervsklimaet, om banen har gjort erhvervslivet mere tilfreds med infrastrukturen.

Utilfredsheden betyder, at Odder Kommune rykker seks pladser ned og nu er nummer 16 på listen over erhvervsvenlige kommuner.

Har ansat flere sagsbehandlere

Placeringen er borgmester Uffe Jensen (V) nogenlunde godt tilfreds med.

- Jeg ville gerne have beholdt en plads i top 10, men der er benhård konkurrence. Så er det trods alt flot at blive nummer 16. Og så er jeg stolt af, at Odder har det bedste image. Det betyder meget, for det har vi brugt meget krudt og energi på, siger borgmesteren til Horsens Folkeblad.

- Vi ved godt, vi har en udfordring med sagsbehandlingstider. Vi har opnormeret med to stillinger ved indgangen til i år og lavet lidt om. Vi ved godt, vi har en udfordring, men der er gang i mange ting, så vi har mange sager. Derfor er der nogle, der oplever, at der går lidt lang tid, siger Uffe Jensen.

Han forstår ikke helt, at Odder ligger dårligere i den kategori, der handler om dialog med politikere og embedsmænd.

- Vi har ikke ændret den måde, vi gør det på. Men undersøgelsen fra DI er smart. Den betyder, at alle kommuner kæmper for at få den bedst mulige placering. Jeg har bemærket, at 75 pct. af virksomhederne svarer ja til, at de helt sikkert vil anbefale andre at etablere sig i Odder. Det er over landsgennemsnittet, siger borgmesteren.

Odder har et godt image

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce