Scoop for nyt bevægelseshus: Aarhus får klatrefaciliteter i verdensklasse

Aarhus Klatreklub har fået tilsagn fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal om en donation på tre millioner kroner til klatrevægge og faldunderlag i det kommende Bevægelseshus i Gellerup. Arkivfoto: Timo Battefeld

Scoop for nyt bevægelseshus: Aarhus får klatrefaciliteter i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Klatreklub får klatrevægge af højeste standard i det kommende bevægelseshus under Sport- og Kulturcampus i Gellerup. Det skyldes en fondsdonation på tre millioner kroner.

AARHUS: Det kommende Bevægelseshus i Gellerup får klatrefaciliteter af fineste karat.

Aarhus Klatreklub har fået tilsagn fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal om en donation på tre millioner kroner til klatrevægge og faldunderlag i det kommende Bevægelseshus.

Huset opføres af Aarhus kommune som en del af et nyt Sport- og Kulturcampus i Gellerup.

- Med denne donation, kan vi opføre klatrevægge af højeste standard og give Aarhus og Danmark en unik klatrefacilitet i international klasse. Vi glæder os til at blive en del af Aarhus Kommunes satsning for at bringe sport og kultur ind i hjertet af Gellerup, siger bestyrelsesformand for Aarhus Klatreklub, Asger Eller.

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er i gang med at udvikle og opføre Sports- og Kulturcampus. Sports- og Kulturcampus skal være det nye samlingssted i Aarhus med stærk arkitektur og op mod 600.000 besøgende årligt.

Projektet består af seks nyopførte indendørs og udendørs faciliteter, der alle får et nyt og særligt tvist. En syvende facilitet, Verdensbadet, er fortsat under udvikling.

Fakta
Med denne donation, kan vi opføre klatrevægge af højeste standard og give Aarhus og Danmark en unik klatrefacilitet i international klasse.

Asger Eller, Aarhus Klatreklub

Høje ambitioner

Aarhus Klatreklub er ved at vokse ud af sine nuværende lokaler.

De nye lokaler i Bevægelseshuset bliver større, og de er indrettet ene og alene med henblik på klatring.

Aarhus Klatreklub regner med, at A.P. Møllerfondens donation vil gøre det muligt at mere end fordoble de nuværende klatrearealer,

- Sports- og Kulturcampus er et spændende projekt, som vil samle forskellig sport og kultur under samme ramme. Jeg vil gerne takke A.P. Møller Fonden for deres bidrag, som er en flot anerkendelse af hele projektet og af klatreklubbens arbejde for at sætte et højt ambitionsniveau, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Bevægelseshuset skal udover Aarhus Klatreklub også huse fodboldklubben ACFC, Cirkus Tværs, samt FGU Midtby (tidligere Gøglerskolen), og bliver på den led et multihus med fokus på sport, bevægelse og uddannelse.

Bevægelseshuset forventes at åbne i 2021.

Scoop for nyt bevægelseshus: Aarhus får klatrefaciliteter i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce