Video: Her slippes 180 øko-køer ud på græs ved Rønde

Gården Karensminde ved Følle deltog igen i år i økodag og inviterede gæster til at se med, da køerne kom på græs. Foto: Kim Haugaard

Video: Her slippes 180 øko-køer ud på græs ved Rønde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusinder af børn og voksne kikkede med søndag middag, da 180 økologiske jerseykøer hoppede og sprang af glæde ved gården Karensminde i Følle nær Rønde, da køerne blev sluppet ud på græs efter en vinter i stalden. Se video.

RØNDE: - Det er svært ikke at blive glad i låget af det livsbekræftende syn af kåde øko-køer, der spurter ud på marken i den friske forårsluft, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, efter at han søndag sammen med tusindvis af børn og voksne så køerne blive sat på græs efter en lang vinter i stalden.

Der var nemlig økodag blandt 59 landmænd landet over. Blandt andet på gården Karensminde i Følle ved Rønde, som drives af øko-landmand Mikkel Juhl Nielsen og hans familie. Også her blev danskerne inviteret indenfor.

Sidste år så 232.000 interesserede øko-køerne danse ud på forårsgræs over hele landet, heraf 7.000 tilskuere alene på Karensminde. Og efter de første meldinger at dømme, når man søndag op i nærheden af det samme antal.

Her slippes køerne ud af stalden

Dyrevelfærd og smagsprøver

Det er 15. gang, at de økologiske landmænd sammen med Økologisk Landsforening og de økologiske mejerier holder Økodag.

Økodag giver et førstehåndsintryk af, hvilken forskel det gør for dyrenes velfærd at komme ud på græs. På gårdene kunne tilskuerne smage på økologien, komme helt tæt på dyrene, se køer blive malket og klappe kalvene, og i det hele taget se, hvad økologien gør for dyrenes trivsel.

På Karensminde var der også halmlegeplads, ligesom Følle Borgerforening bakkede op om arrangementet ved at stå for salg af kaffe, kage og pølser.

Formand for Økologisk Landsforening Per Kølster glæder sig over, at så mange endnu engang tog imod indbydelsen til Økodagen.

Kan de økologiske landmænd følge med efterspørgslen efter varer?

- Ja. Men det er også lidt forskelligt i forhold til produkterne. Nogle er der for mange af, andre for få. Men vi har tocifrede væksttal blandt andet på eksporten, siger landsformanden.

Video: Her slippes 180 øko-køer ud på græs ved Rønde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce