Voldtog 12-årig i Gjerrild for 12 år siden: Tiltalt for at bortføre og voldtage ni-årig

Retten i Holstebro danner i juni rammen om en voldtægtssag, hvor den tiltalte er en 35-årig mand, som er dømt for i 2007 at have voldtaget en 12-årig pige nær Sostrup Slot på Djursland. Foto: Johan Gadegaard og Morten Stricker/Ritzau Scanpix

Voldtog 12-årig i Gjerrild for 12 år siden: Tiltalt for at bortføre og voldtage ni-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklagemyndigheden kræver en 35-årig mand idømt forvaring efter en voldtægt af en niårig pige på Mors sidste år. Manden er tidligere dømt for lignende sager - heriblandt en grov voldtægt af en 12-årig pige nær Sostrup Slot ved Gjerrild tilbage i 2007.

Mors/Gjerrild: Hvis det står til anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, så skal en 35-årig mand idømmes forvaring på ubestemt tid for at have bortført og voldtaget en blot ni-årig pige på Mors i juni sidste år.

Ifølge sagens anklageskrift startede overgrebet, da manden 13. juni 2018 samlede pigen op i sin bil i Vinderup ved Holstebro. Herefter foregik det efterfølgende overgreb ifølge politiet ved et pumpehus på Mors.

Ud over at være tiltalt for voldtægt og frihedsberøvelse er den 35-årige mand ligeledes tiltalt for at have truet pigen til ikke at udtale sig over for politiet eller i retten.

Årsagen til, at anklagemyndigheden nu vil have den 35-årige idømt forvaring på ubestemt tid, skal formentlig findes i det faktum, at han tidligere er blevet dømt for flere tilfælde af forsøg på samleje med mindreårige piger samt en fuldbyrdet voldtægt af en 12-årig pige ved Gjerrild på Djursland tilbage i 2007.

Overfaldet under hundeluftning

I 2008 idømte retten i Randers den nu 35-årige mand tre års fængsel for ved højlys dag at have voldtaget en 12-årig pige ved Gjerrild i august 2007. Det var første gang, den nuværende serieseksualforbryder fik en dom for at have begået seksualforbrydelser.

Den 12-årige pige var blevet voldtaget, da hun var ude at lufte sin hund i et grønt område ved en grusvej uden for Sostrup Slot nær Gjerrild.

Her forsøgte den dengang 23-årige mand først at komme i tale med pigen, mens hun gik i Gjerrild by. Hun afviste ham og fortsatte sin hundeluftning, indtil han opsøgte hende igen ved en allé lidt nord for Sostrup Slot.

Ifølge pigens forklaring tog hendes overfaldsmand kvælertag på hende, så det kneb for hende at få luft. Han trak hende ind i et skovområde, hvor han på en skrænt truede og tvang hende til samleje.

Efter voldtægten lykkedes det den unge pige selv at komme hjem, hvor hun ventede, til hendes forældre kom tilbage.

Vil ikke have nævninge

Det er sædvanligvis kutyme, at sager, hvor der nedlægges påstand om forvaring, føres under medvirken af nævninge.

Men sagens 35-årige tiltalte har ikke ønsket medvirken af nævninger, og derfor vil sagen, der er berammet til ni retsdage fra og med 24. juni, blive behandlet som en domsmandssag ved Retten i Holstebro.

Dommen forventes afsagt 9. juli.

Voldtog 12-årig i Gjerrild for 12 år siden: Tiltalt for at bortføre og voldtage ni-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce