Bent Hansen siger stop

Regionsrådets formand Bent Hansen stiller ikke op igen. Foto: Morten Pedersen

Bent Hansen siger stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 35 år i regionspolitik har Bent Hansen valgt, at det igangværende år skal være det sidste. Han stiller ikke op til en ny periode i regionsrådet.

Et livslangt virke som amtsborgmester i Viborg og efterfølgende formand for Region Midtjylland lakker mod enden for 68-årige Bent Hansen, (S).

Han er en af landets mest indflydelsesrige politikere, men har besluttet, at han ikke stiller ikke op til en ny periode i regionsrådet. Fra udgangen af 2017 er det slut. Han dropper alle sine officielle poster.

- Det har været en hård beslutning, som har ødelagt min jul, men jeg kunne ikke se mig selv sidde som 73-årig som formand for regionsrådet. Og jeg ville ikke kunne holde mig selv ud, hvis jeg stillede op og vidste, at jeg skulle trække mig midt i perioden og skulle lyve om det over for pressen, siger Bent Hansen og fortsætter:

- 35 års jubilæum i regionspolitik kan jeg fejre i dag. Mange uendeligt spændende år at tænke tilbage på med oplevelser og udfordringer og dedikerede og dygtige medarbejdere. Store beslutninger, svære beslutninger og stor ydmyghed i forhold til at være så privilegeret at have haft muligheden for sammen med mange gode kolleger at træffe beslutninger af betydning for udviklingen særligt i Viborg Amt og Region Midtjylland. At jeg siden 1994 har beklædt spændende og vigtige poster i Amtsrådsforeningen og Danske Regioner, siden 2006 som formand, har været et kæmpe privilegium.

Han siger, det er en demokratisk proces i partiet at pege på efterfølgeren, men at hans favorit er 35-årige Anders Kühnau fra Horsens.

- Nu er det familien, det åbne universitet og syv børnebørn, der skal tage min tid. Dukker der en spændende opgave, som ikke har noget med politik at gøre, op, vil jeg da overveje det, siger Bent Hansen.

Han tilføjer, at han tænker med taknemmelighed tilbage på sine 35 år i politik.

Bent Hansen siger stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce