Frederiksens ministerliste har to udefra og 18 kendinge

Statsminister Mette Frederiksen har præsenteret sin nye ministre. Senere på dagen skal de til Amalienborg og præsenteres for dronningen.

Frederiksens ministerliste har to udefra og 18 kendinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Frederiksen (S) har udpeget 20 ministre til sin nye regering. Syv af dem er kvinder.

Mette Frederiksen (S) har offentliggjort sin ministerliste for det, der officielt kommer til at hedde Regeringen Mette Frederiksen.

Listen indeholder ikke bare en række tidligere ministre som Nick Hækkerup, Magnus Heunicke og Morten Bødskov, men også nye som Rasmus Prehn og Pernille Rosenkrantz-Theil.

Syv ud af 20 ministre er kvinder, to ministre er hentet uden for Christiansborg. Det drejer sig om Jeppe Kofod, der sidder i Europa-Parlamentet, som bliver udenrigsminister, og Joy Mogensen, der er borgmester i Roskilde Kommune. Hun er udnævnt til kultur- og kirkeminister.

11 af ministrene har ikke tidligere haft ministerposter.

Tre af de nye ministre startede deres karriere i andre partier.

Astrid Krag er ny social- og indenrigsminister, hun skiftede fra SF's folketingsgruppe til Socialdemokratiets i januar 2014, hvor SF forlod den daværende regering.

- Det skal ikke være, fordi du trækker et tungt lod i livet og ikke har nogle forældre, der klarer sig godt, at du har svært ved at klare dig, siger Astrid Krag.

Mathias Tesfaye, der er ny udlændinge- og integrationsminister, er tidligere næstformand i SF. Han skiftede til Socialdemokratiet i januar 2013.

Pernille Rosenkrantz-Theil er ny børne- og undervisningsminister. Hun sad i Folketinget for Enhedslisten til 2007. Hun genopstillede for Socialdemokratiet i 2011.

- Jeg kan ikke huske en dag i mit liv, hvor jeg ikke har tænkt på undervisningspolitik. Jeg er bogstaveligt talt vokset op på et lærerværelse, siger den nye undervisningsminister.

Regeringens afgørende koordinationsudvalg vil bestå af statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Jeppe Kofod, finansminister Nicolai Wammen og justitsminister Nick Hækkerup.

Den tidligere fødevareminister Dan Jørgensen har fået posten som klima-, energi- og forsyningsminister.

- Vi har forpligtet os på 70 procents CO2-reduktion i 2030. Vi bliver et af de mest ambitiøse lande i verden på dette område. Det bliver en kæmpe opgave, siger han.

Blandt andre ministre er Morten Bødskov, der overtager Skatteministeriet.

Skatteministeriet har været et afgørende ministerium de seneste år, da en lang række milliarddyre it-problemer og manglende kontrol har fået stor politisk opmærksomhed.

Frederiksens ministerliste har to udefra og 18 kendinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce