Samuelsen kræver ikke topskat med i nyt regeringsgrundlag

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, forventer et liberalt, borgerligt regeringsgrundlag, men forventer ikke en formulering om at sænke topskatten med fem procentpoint, som ellers har været partiets ultimative krav. Arkivfoto. Scanpix/Olafur Steinar Gestsson


Samuelsen kræver ikke topskat med i nyt regeringsgrundlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samuelsen håber på "opgør" med topskat fra ny regering. Men fem procentpoint kommer ikke med.

København. Liberal Alliances krav om, at topskatten skal lettes med fem procentpoint, kommer ikke med i regeringsgrundlaget.

Det fastslår partiets leder, Anders Samuelsen, allerede før det første forhandlingsmøde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag.

- Det er mit håb, at vi får et opgør med topskatten, at den bliver mindre, at færre skal betale topskat, siger Anders Samuelsen.

Men det bliver altså uden det krav, som han i månedsvis har truet med at vælte Venstre-regeringen på:

- Der kommer ikke til at stå præcis det samme som i det gamle regeringsgrundlag, det er ikke min forventning, siger Anders Samuelsen, da han ankommer til Marienborg.

- Der kommer til at være en samlet ny borgerlig-liberal politik med vingesus.

I Venstres regeringsgrundlag fra sommeren 2015 står der, at regeringen har "en ambition om at sænke skatten på den sidst tjente krone med fem procentpoint".

Men den formulering vil Anders Samuelsen altså ikke kræve med i det nye regeringsgrundlag.

- Det er et bytte, der er så ambitiøst og godt, at det kan man ikke som ansvarlig politiker sige nej til, hvis det lykkes at blive enig om et ambitiøst, borgerligt grundlag, siger Anders Samuelsen.

Selv om Anders Samuelsen ikke forventer, at topskatte-formuleringen kommer med i det nye regeringsgrundlag for den nye trekløverregering, har han stadig ambitioner på topskatten.

- Det er mit håb, at vi får et opgør med topskatten og en ambition om, at den skal være mindre, og at færre skal betale topskat i fremtiden, siger han.

- Stod det til os, og havde vi 90 mandater i Folketinget, så var den væk i morgen, siger han om topskatten.

Hvad han har af konkrete krav til regeringsgrundlaget, vil partilederen ikke ud med, men han afviser at have ultimative krav med til statsministeren.

- Vi har en lang række ønsker til, hvordan vi kan gøre det meget mere ambitiøst, liberalt og borgerligt, siger Samuelsen og nævner områder inden for skat, bolig og forskning.

- Det er det samlede helhedsbillede, vi skal kigge på, når vi forhåbentligt kommer ud med et nyt regeringsgrundlag.

Efter Anders Samuelsen ankommer De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til Marienborg klokken 12.30.

/ritzau/

Samuelsen kræver ikke topskat med i nyt regeringsgrundlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce