17-årige Rebecca fra Randers er landets yngste pilot

Rebecca Roos Jensen i hangaren ved Randers Flyveplads. Bag hende står familiens fire personers fly, som hun må vente et antal flyvetimer på at kunne flyve solo. Foto: Annelene Petersen

17-årige Rebecca fra Randers er landets yngste pilot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I håb om at det kunne kurere hendes flyskræk gik den 17-årige gymnasieelev for et år siden i gang med at tage flycertifikat. Projektet lykkedes, certifikatet var i hus først i september, og siden har hun nærmest ikke været til at holde på jorden.

Randers: Rebecca Roos Jensen er for nylig fyldt 17 år og må derfor vente et års tid, før hun har alderen til at måtte køre bil alene. Til gengæld kan hun - hvis det hele engang imellem bliver lidt for meget - på egen hånd bevæge sig op i de lidt tyndere luftlag og se det hele sådan lidt fra oven.

Anden g'eren fra Randers Statsskole har nemlig netop erhvervet et flycertifikat, og siden sin fødselsdag 19. august har hun på lovlig vis kunnet flyve solo. Det gør hun så, så ofte hun overhovedet kan komme afsted med det. Og hun tager også gerne en ven eller veninde med, ligesom mor Charlotte Roos Jensen også har været på sin første flyvetur med datteren ved styrepinden.

Men hvordan finder en 16-årig pige, som netop er startet i gymnasiet, på, at hun sideløbende med lektier og hvad gymnasietiden ellers indbærer, vil gå i gang med et så krævende projekt, som det at tage flycertifikat?

Det korte svar på det spørgsmål er paradoksalt nok: For at komme af med flyskrækken.

At bekæmpe angsten for at flyve ved at bruge et år på at terpe teori flere aftener om ugen samt øve flyvning i praksis kan umiddelbart forekomme lidt vel drastisk. Men for Rebecca har den løsning været lidt mere nærliggende end for de fleste andre. Hendes far, Kenneth Jensen, flyver nemlig også og er endda ejer af og medindehaver af flere fly.

Vil flyve hele tiden

- Jeg tror, jeg har lidt af flyskræk, siden jeg var 10-12 år gammel. Jeg ville ikke på ferier, hvis vi skulle flyve, og det kunne godt være et problem. Samtidig oplevede jeg, at hvis det var min far, der fløj, så var jeg ikke bange. Derfor tænkte jeg, at hvis jeg selv sad med styrepinden, ville jeg nok blive helt tryg ved at flyve, fortæller Rebecca Roos Jensen.

Og hendes teori har altså siden vist sig at holde stik. Derfor har hun heller ikke et sekund fortrudt, at hun gik i gang med projektet, selv om hun indrømmer, det har været lidt hårdt både at skulle omstille sig til gymnasiet og læse flyteori.

- Nu vil jeg flyve hele tiden og gør det også så ofte, det overhovedet er muligt, siger Rebecca og tilføjer, at det af flere grunde ikke er muligt helt så ofte, som hun kunne ønske.

- Skolen skal jo også passes, og gratis er det heller ikke, smiler hun.

Kommerciel pilot også

Foreløbig må Rebecca Roos Jensen kun flyve det lille to-personers fly, som hun har lært at flyve i. Men snart - når hun har haft et antal flyvetimer ved styrepinden i dette - vil hun også kunne flyve familiens fire-personers fly.

Desuden er hun netop gået i gang med uddannelsen til kommerciel pilot også. Ikke fordi hun forestiller sig, at flyvning skal være hendes levevej, men fordi, som hun siger, det kunne være fint at tjene lidt ekstra i studietiden ved mod betaling af flyve rundt med andre. Indtil videre flyver hun dog med udgangspunkt fra Randers Flyveklub og Flyveplads udelukkende for sin og nu og da venners og families fornøjelses skyld.

Helt udelukke, at flyvningen ender med at blive hendes primære beskæftigelse, vil hun dog ikke - i hvert fald ikke helt så kategorisk som før, hun fik certifikatet.

Advokat?

Planen er dog fortsat at læse jura med henblik på siden at blive forsvarsadvokat. Og med "fortsat" menes, at den løbebane har - Rebeccas unge alder til trods - været planen i mange år.

- Lige siden jeg var helt lille, har jeg villet være advokat. Hvorfor ved jeg ikke helt, men jeg tror, mine forældre på et tidligt tidspunkt har sagt, at det ville være et godt job, og så har jeg taget det til mig, fortæller Rebecca Roos Jensen.

Hverken mor eller far er imidlertid advokat eller beskæftiger sig på anden vis med jura. Far Kenneth er indehaver af firmaet Autoa, der opbygger, indretter og sælger minibuser og handicapbiler, og mor Charlotte arbejder også i virksomheden, i salgsafdelingen.

Og måske har har det nyerhvervede certifikat også gjort Rebeccas tanker om fremtiden en anelse mere flyvske. For nok fastholder hun sine planer om en juridisk embedseksamen og en fremtid i retsvæsenet, men lader også en dør stå på klem for en helt anden og mere luftbåren karriere.

- Men lad os nu se, smiler hun hemmelighedsfuldt.

17-årige Rebecca fra Randers er landets yngste pilot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce