24-årig fængslet efter forvirrende forhør

Arkivfoto

24-årig fængslet efter forvirrende forhør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var et noget specielt grundlovsforhør, der mandag førte til varetægtsfængsling af en ung mand for overtrædelse af våbenloven og trusler på livet

Randers: Flere tilhørere indfandt sig mandag middag i retsal H i Retten i Randers. Her sad en 24-årig mand i grundlovsforhør, sigtet for at have været i besiddelse af to kaliber 5,5 luftgeværer og et kaliber 4,5 luftgevær.

Derudover var den unge mand sigtet for at have truet to vagter på livet, da han søndag formiddag klokken 10.03 løftede et luftgevær og sigtede mod de to vagter, mens han sagde, at de skulle lade være med at kigge på ham hele tiden.

Slutteligt var han også sigtet for at have affyret skud mod et skur, hvor en sosuassistent lige havde stået. Episoden fandt ligesom truslerne sted ved hans bopæl, en beskyttet bolig på Garnisonsvej.

Den 24-årige erkendte de to første forhold. Dog gjorde forsvareren opmærksom på, at det ikke er i strid med våbenloven at eje et kaliber 4,5 luftgevær. Det tredje forhold nægtede den sigtede, men han erkendte at have været ude at skyde med sit kaliber 4,5 luftgevær, men at han skød på sin egen postkasse, og han slet ikke havde set sosuassistenten, som i øvrigt befandt sig i en helt anden retning end postkassen.

Vagterne

Da den 24-årige kort havde forklaret sin version af hændelsesforløbet, var det som om, noget af gassen gik af ballonen. I hvert fald tog det noget tid for anklageren at få stillet relevante og skarpe spørgsmål. Efter at have spurgt ind til luftgeværene og hvornår de var købt, spurgte hun ind til, hvad der var sket, da han truede vagterne ved sin bolig.

- Jeg løftede geværet og pegede mod dem fra cirka 20 meters afstand. Så bad jeg dem om at stoppe med at kigge på mig hele tiden. Men geværet var aldrig ladt, forklarede han og erkendte, at det var dumt gjort.

- Vagterne har været der gennem flere måneder, og jeg ved ikke, hvorfor de er der. Jeg ved bare, at de hele tiden holder øje med mig, og det steg mig altså til hovedet.

Dommeren ville gerne vide mere om disse vagter, og da anklageren ikke kunne svare på, hvorfor de var der, stillede dommeren spørgsmålet til en repræsentant fra kommunen, der var til stede i retten. Hun kunne fortælle, at det var kommunen, der havde rekvireret vagterne efter en voldsom anholdelse tidligere på året.

Den sigtede kunne så selv forklare, at den voldsomme anholdelse skete i forbindelse med, at han havde taget nogle piller og blev tvangsindlagt på psykiatrisk hospital. Siden har han efter eget udsagn ikke rørt stoffer, men har i stedet fået et alkoholmisbrug på en halv flaske vodka om dagen

Fire uger i surrogat

Flere gange blev anklageren irettesat af dommeren. Hun virkede forvirret gennem forhøret, og da en telefon pludselig ringede, viste det sig også at være anklagerens telefon. Den sigtede måtte også rette hende flere gange. Blandt andet da anklageren sagde, at der også var fundet en harpun med pil i den sigtedes lejlighed.

- Der var ikke nogen pil, og harpunen er ikke ulovlig, indvendte han.

Grundlovsforhøret endte til stor fortrydelse for den sigtede og hans forsvarer med, at den 24-årige blev varetægtsfængslet fire uger i surrogat. Efter en kort samtale valgte de at kære afgørelsen.

24-årig fængslet efter forvirrende forhør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce