25 år med hjertetransplantationer

Det er 25 år siden, en patient første gang fik transplanteret et hjerte i Aarhus. I år har 13 personer fået nyt hjerte på Aarhus Universitetshospital. Arkivfoto: REUTERS/Morris Mac Matzen

25 år med hjertetransplantationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Ved årsskiftet har hjertetransplantationerne i Aarhus 25 års jubilæum. Den første hjertetransplantation i Aarhus blev foretaget 31. december 1992, og patienten lever endnu.

I alt er der blevet foretaget 326 hjertetransplantationer i Aarhus. En af dem, der har modtaget et nyt hjerte her, er Peter Schøning fra Randers, der for et år siden blev hjertetransplanteret på Aarhus Universitetshospital. I 2016 blev der udført 16 hjertetransplantationer i Skejby.

- Vi har i år til dato udført 13 hjertetransplantationer i 2017. Det svarer til gennemsnittet, og antallet har ligget ret stabilt de seneste år. Hjertepatienter fra hele Jylland transplanteres på Aarhus Universitetshospital, og den gennemsnitlige ventetid på en hjertetransplantation i Aarhus er cirka fem måneder, fortæller Lars Elgård Pedersen, der er pressechef på Aarhus Universitetshospital.

En barsk omgang

For et år siden var Peter Schøning lykkelig over at have fået et nyt hjerte - og udmattet efter den store operation. Nu, et år efter, kan han se tilbage på nogle gevaldige op- og nedture. For selv om hjertet fungerer så er der mange andre udfordringer, når man er blevet transplanteret. Læs hans historie her.

Den gennemsnitlige overlevelse efter hjertetransplantation er 15,6 år.

I år er der udført 91 nyretransplantationer i Skejby. 58 er blevet transplanteret med nyrer fra afdøde donorer og 33 med nyrer fra familiemedlemmer.

25 år med hjertetransplantationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce