3F om fastlåst buskonflikt: Randers som cykelby er rykket et skridt nærmere

Foto: Mathias Fredslund Hansen

3F om fastlåst buskonflikt: Randers som cykelby er rykket et skridt nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag fortsætter den konflikt, der har lammet busdriften i Randers, hvor chaufførerne i utilfredshed har nedlagt arbejdet.

Randers: Bybusserne kører heller ikke torsdag i Randers. Det er udfaldet efter et fællesmøde for chaufførerne torsdag i lyset af den utilfredshed, der har lagt sig over Randers-afdelingen oven på det, de mener er en uretfærdig behandling af både deres tillidsmand, der har fået en advarsel for at have beskadiget en bus, og to afløserchauffører, der ikke bliver fastansat.

Meldingen er lagt på Facebook af Midttrafik (se nedenfor).

Hos 3F Randers, der bistår med mæglingen, fortæller Jens Kristian Laursen, at situationen ikke tegner lovende for bybuspassagererne i Randers.

- Udviklingen og udtalelserne fra begge sider gør, at situationen virker ret fastlåst. Arbejdsgiversiden vil ikke forhandle, så længe der bliver konfliktet, og chaufførerne vil ikke stoppe med at konflikte, førend advarslen er trukket tilbage, og de to chauffører er blevet fastansat, siger Jens Kristian Laursen og fortsætter:

- I talende stund synes jeg, det ser sort ud. Buspassagererne må nok tage vandreskoene på og pumpe cyklen. Jens Peter Hansens løfte om Randers som cykelby er kommet et skridt nærmere.

Kan ikke gøre noget

Hos Nobina, der varetager busdriften på Midttrafiks vegne i Randers, er adm. direktør Niels Peter Nielsen ualmindeligt træt af situationen:

- Jeg har det ekstremt dårligt med, at busserne holder stille, og jeg er meget ked af det på kundernes og på Midttrafiks vegne. Men jeg kan ikke rigtig gøre noget, siger han om den personalesag, som buschaufførerne har reageret på.

I chaufførernes øjne er de to afløserchauffører blevet lovet fastansættelse, og adspurgt om denne påstand, svarer Nobina-direktøren:

- Jeg er meget modstander af, at vi diskuterer den slags i pressen, det vil jeg hellere snakke med dem om. Sådan ønsker jeg ikke at føre forhandlinger. Jeg forstår ikke, at personsager kan udløse det her, men derudover har jeg ikke rigtig nogen udtalelser til det, siger Niels Peter Nielsen.

Direktøren stiller sig undrende over for 3F's påstand om, at parterne står meget langt fra hinanden.

- Vi har ikke snakket sammen, så jeg ved det ikke. Men det er så underligt, som det kan blive. Chaufførerne kører bare hjem, og vi får ikke nogen besked om, hvad det handler om, før vi begynder at rykke for, hvad der foregår. 'Kører I, eller kører I ikke?' Vi får intet at vide. Jeg kan ikke se, at vi står langt fra hinanden, men det gør vi åbenbart, siger Niels Peter Nielsen og fortsætter:

- Vi har haft møder med 3F, og de har mit telefonnummer, så det undrer mig meget, at de ikke ringer. Jeg har ikke hørt noget, og jeg står uforstående over for fremgangsmåden, siger han.

Læs mere om sagen her.

3F om fastlåst buskonflikt: Randers som cykelby er rykket et skridt nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce