Årsag til gårdbrand fundet

Mens politiet har lukket brandsagen fra Langå, lader en afklaring af en voldsom brand i Randers vente på sig. Arkivfoto

Årsag til gårdbrand fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langå: Det var nogle gamle el-installationer, der tirsdag var skyld i, at en ældre landejendom på Langagervej ved Langå gik op i røg. Det slår brandteknikere fra Østjyllands Politi nu fast.

Det var en nabo, der tirsdag formiddag hørte, at det knitrede og bragede på nabogården, og som klokken 10.39 slog alarm til brandvæsnet. På det tidspunkt havde ilden dog allerede fået godt fat i bygningen.

I alt ti brandfolk og tre slukningskøretøjer måtte der til, før branden kom under kontrol. Inden da nåede cirka to tredjedele af bygningen af brænde helt ned.

Da det meste af ejendommen stod tom, kom hverken personer eller dyr til skade under branden.

Anden brandårsag venter

Tidligere samme dag havde brandvæsnet været ude til en anden voldsom brand i en stor ejendom på Skolegade i Randers.

Her var der udbrudt brand i en klinik for fysioterapi i husets stueetage, mens en mor og hendes teenagesøn lå og sov på førstesal.

De to beboere blev omkring klokken halv fire natten til tirsdag vækket af larm fra vandrørene, og da de så, ejendommen var fuld af røg, slog de alarm, mens det lykkedes dem at flygte ud af huset via en trappe, som ilden ikke var nået ud til.

Klinikken blev totalskadet af sod og røg. Derudover kom der sod- og røgskader både hos et firma, der holder til i nabolokalerne, samt på førstesal, der bliver brugt til privat beboelse. Beboerne måtte derfor genhuses.

Det er endnu uvist, hvordan branden opstod. Ifølge Janni Lundager, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, har politiets brandteknikere først mulighed for at se nærmere på brandårsagen i den kommende uge.

Årsag til gårdbrand fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce