Æd den og red den: Regnskoven med i lancering af nyt fødevaremærke

Søren Andersen, manden bag bageriet Sørens Brød, er en af dem, der fremover kan pryde sine varer med det nye mærke "ORIGENAL". Foto: Mathias Fredslund Hansen

Æd den og red den: Regnskoven med i lancering af nyt fødevaremærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt fødevaremærke for sjældne dyr og planter indvies i Randers Regnskov.

Randers: Randers Regnskov lancerer nu i samarbejde med Randers Kommune, Aarhus Universitet, SEGES og en række økologiske landmænd en helt ny mærkningsordning til bevaringsværdige husdyrracer og plantesorter.

Målet med mærkningsordningen er at bevare de såkaldte genetiske ressourcer under mottoet "Æd den og red den!". De sultne forbrugere kan så at sige være med til at bevare truede racer og sorter med kniv og gaffel.

- Det lyder nok lidt paradoksalt, at man kan bevare dyreracer og plantesorter ved at spise dem, indrømmer Ole Bach fra Randers Regnskov.

- Men det her projekt fokuserer specifikt på at bevare den del af biodiversiteten, der er skabt af mennesker som fødevarer til mennesker, og den type biodiversitet kan - i modsætning til den vilde natur - ikke bevares uden menneskelig involvering.

Den nye ordning kører foreløbigt som et forsøg i resten af 2019, og flere økologiske producenter som blandt andet Aarstiderne, Skovsgaard Gods og Brænderiet Enghaven er hoppet med på vognen. Da man som udgangspunkt skal være økologisk producent for at kunne bruge mærket, vil det typisk blive placeret ved siden af det velkendte Ø mærke.

Madmarked markerer mærkesagen

Lanceringen af mærket markeres i Randers Regnskov nu på lørdag, 8. juni, hvor tv-bonderøven Frank Erichsen klipper snoren til et fødevaremarked, der i dagens anledning er at finde på regnskovens terrasse. Her kan man i løbet af dagen få smagsprøver på nogle af de mærkede produkter.

Det gælder blandt andet pølser af det sjældne sortbrogede jyske malkekvæg, øl på gamle kornsorter fra Skovsgaard Gode, hummus af gamle ærtesorter fra Aarstiderne, brød af gamle kornsorter fra Sørens Brød, frugtbrændevin fra Brænderiet Enghaven, frisk most af gamle æblesorter og is af det lokale "Løvskal kirsebær" fra Ny Lundgaard Ismejeri.

Æd den og red den: Regnskoven med i lancering af nyt fødevaremærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce