Aktionsgruppe: Derfor skal vi have minimumsnormeringer i institutionerne

Psykolog Jane Maul er inviteret til at klæde politikerne i Randers Byråd på til at tage kvalificeret stilling til spørgsmålet om minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Arkivfoto: Lars Rasborg

Aktionsgruppe: Derfor skal vi have minimumsnormeringer i institutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velfærdslisten har stillet forslag om, at Randers Kommune indfører minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Forslaget vil være på dagsordenen ved næste byrådsmøde, og inden da har gruppen #hvorerderenvoksen arrangeret et temamøde for politikerne.

Randers: Når politikerne i Randers Byråd på mandag 20. maj skal tage stilling til et forslag fra Velfærdslisten om at indføre minimumsnormeringer i kommunens daginstitutioner, skal de have et ordentligt beslutningsgrundlag. Det mener gruppen #hvorerderenvoksen, som derfor har inviteret samtlige byrødder til et temamøde onsdag 15. maj.

Og for netop at sikre, at politikerne får brugbar faglig viden med hjem, har gruppen også inviteret psykolog Jane Maul, der dels vil gennemgå, hvad forskningen på området fortæller, men også fortælle om, hvad hun oplever i sin randrusianske praksis.

Jane Maul har nemlig specialiseret sig i netop børn og unge, og arbejder dagligt med at hjælpe børn og børnefamilier, ligesom hun rådgiver og superviserer fagpersonale, der arbejder med børn og unge.

Flere får diagnoser

Jane Maul har tidligere talt ved en demonstration i Randers arrangeret af #hvorerderenvoksen. Her sagde hun blandt andet:

- Tiltagende flere børn føler sig ensomme og forkerte, og henvisninger til børnepsykiatrien er støt stigende, hvor børn får diagnoser som eksempelvis angst, depression og belastningsreaktion. Den yngste klient, jeg har haft i klinikken på grund af mistrivsel, var to år gammel, men de kommer i alle aldre. Og fra alle typer familier. - Børn har brug for at lære en masse menneskelige færdigheder, og dem kan de ikke lære alene. De har brug for voksne, ro og tryghed. De har brug for voksne, der nærværende kan trøste dem, når de er kede af det. Hjælpe dem med at udvikle strategier til at håndtere konflikter. Følelser. De har brug for voksne, som de kan mærke vil dem.

Velfærdslisten begrunder blandt andet sit forslag i, at der fra 1. januar indføres minimumsnormeringer med ordene: "forskning viser, at en pædagogisk medarbejder maksimalt bør tage sig af tre børn i vuggestuen eller seks børn i børnehaven. Ellers er der risiko for, at børnenes udvikling kan tage skade. Derfor foreslås en såkaldt minimumsnormering, der tilvejebringer de personalemæssige forudsætninger for at sikre børnenes udvikling".

Knus fremfor dokumentation

Mette Lejel fra arrangørgruppen peger på, at socialdemokraterne og Venstre i Folketinget har afvist at indføre minimumsnormeringer, fordi det vil gå ud over det kommunale selvstyre.

- Man vil ikke detailregulere på området, men samtidig har man trukket læreplaner og dokumentation ned over hovedet på pædagoger og børn. Som forælder vil jeg hellere have, at de har tid til at skifte ble og give et knus, lyder det fra Mette Lejel.

Forældre-aktionsgruppen vil i forbindelse med byrådsmødet mandag demonstrere foran Rådhuset fra klokken 15.30.

Aktionsgruppe: Derfor skal vi have minimumsnormeringer i institutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce