Alle har ret til at kunne holde en rigtig jul

Omfanget af randrusianere, der i år får julehjælp fra Frelsens Hær, er så stort, at trossamfundet planlægger hele tre uddelinger, oplyser korpslederen i Randers, kaptajn Kaisa Sørensen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Alle har ret til at kunne holde en rigtig jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frelsens Hær har i mere end 150 år arbejdet for samfundets svageste.

Randers: Når Frelsens Hær nævnes, genkalder mange sig sikkert et billede af uniformerede musikanter, der står og spiller på gaden, mens de forsøger at samle penge ind. Men Frelsens Hær er meget mere end en forening for gademusikanter. Frelsens Hær udspringer fra et socialt initiativ blandt de fattigste i Londons slumkvarter i 1865. I mere end 150 år har Frelsens Hær fastholdt sit fokus på at møde de menneskelige behov uden diskrimination.

I dag sker det ikke kun i Londons slumkvarter, men over hele verden, også i Randers. Og overalt er Frelsens Hær anerkendt for sin sociale indsats og for den måde, som trossamfundet møder socialt udsatte mennesker på.

Randers Julehjælp
Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

10 organisationer/foreninger får del i Randers Julehjælp 2018: Aktivitetsforeningen Jennumparken Børnenes Kontor Dansk Folkehjælp Frelsens Hær Giv Julen Mening Juleteamet Randers og Omegn Kirkens Korshær Kirkernes Familiehjælp Mødrehjælpen Venligboerne Langå Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle.

Indsamlingsperioden er 18. november til 16. december.

Tre uddelinger

Ikke mindst i denne tid er Frelsens Hær aktiv. Ifølge Frelsens Hær har alle nemlig ret til at kunne holde en rigtig jul.

Omfanget af randrusianere, der i år får julehjælp fra Frelsens Hær, er så stort, at trossamfundet planlægger hele tre uddelinger på dets adresse på Bøsbrovej 14 i Vorup. Her vil hver familie modtage et gavekort til en dagligvarebutik.

Juleaften holder Frelsens Hær dørene åbne klokken 17.30-21.

- Vi har en kort julegudstjeneste og derefter en traditionel dansk julemiddag, dans omkring juletræet samt julegaver til alle deltagere, fortæller korpslederen i Randers, kaptajn Anna Katriina, kaldet Kaisa, Sørensen.

De, der ønsker at deltage i arrangementet juleaften, skal tilmelde sig senest fredag 14. december.

Køb af julemærke
Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.Motivet for årets mærke Randers Amtsavis' bygning i Nørregade, hvor avisen har haft til huse i næsten 200 år.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kroner og virksomheder 200 kroner til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse og "julemærke" i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Alle, der køber et julemærke, deltager samtidig i Lions Julelotteri om gaver til en samlet værdi af minimum 15.000 kroner. Vinderne trækkes i begyndelsen af januar næste år.

Julefest og bustur

Arrangementet selve juleaften er dog ikke den eneste fest, som Frelsens Hær holder i forbindelse med julen.

Den første hverdag efter jul, torsdag 27. december, holdes en "hele familiens julefest". Festen begynder klokken 15, og alle juleansøgerne og deres familier er inviteret. Eftermiddagen består af et lækkert kaffebord, godteposer til børnene, leg og dans ved juletræet.

Men selv længe efter årsskiftet kan der falde en forsinket julegave ned i kurven hos nogle af ansøgerne af julehjælp.

- Hvert år i september arrangerer vi en tur til Fårup Sommerland. Der bliver trukket lod blandt juleansøgerne. Sådan en tur inkluderer busturen, indgangbilletter, spisebilletter samt lidt lommepenge til is, kaffe eller lignende til alle deltagere, fortæller Kaisa Sørensen.

I år sendte Frelsens Hær hele fire busser fra Randers til Fårup Sommerland.

Så længe ...

I løbet af året uddeler Frelsens Hær ligeledes gavekort eller kolonialposer til trængende, der henvender sig til trossamfundet.

- Vi tager også på hjemmebesøg, når nogen ønsker det. Vi yder bisidderhjælp og yder rådgivning i form af samtaler, oplyser Kaisa Sørensen.

Med sin indsats overfor samfundets svageste året rundt lever Frelsens Hær således helt op til stifteren William Booths ord fra for 150 år siden:

Så længe kvinder græder, som de gør nu, vil jeg kæmpe. Så længe små børn er sultne, som de er nu, vil jeg kæmpe. Så længe mænd går i fængsel, ind og ud, ind og ud, som de gør nu, vil jeg kæmpe. Så længe der findes en dranker... en stakkels pige på gaden... Så længe der findes en sjæl som lever i mørke uden Guds lys, vil jeg kæmpe. Jeg vil kæmpe til min sidste stund!

Alle har ret til at kunne holde en rigtig jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce