Alternative besparelser på omsorgsområdet sendes i byrådet

Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten på borgermødet i Remisen 21. november. Arkivfoto: Jakob Lerche

Alternative besparelser på omsorgsområdet sendes i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Aldershvile og Dronningborg blev reddet lød et lettelsens suk fra mange af kommunens borgere. Men de cirka 17 millioner kroner i besparelser skal nu findes andetsteds.

Randers: De foreslåede besparelser på omsorgsområdet, der ville gå ud over Aldershvile og Dronningborg plejecenter, endte efter en del protester og en politisk kovending med at blive aflyst i sidste øjeblik. Forvaltningen fik i stedet til opgave at finde andre alternativer, hvor de nødvendige besparelser kunne foretages.

Efter grønthøstermetoden har man derfor kastet blikket på en række af kommunens aflastningspladser. Der er tale om i alt ni boliger, hvor borgere kan tilbydes midlertidigt ophold, hvis de i en periode har særligt behov for omsorg eller pleje. Boligerne tilbydes også som aflastning til pårørende, der passer personer med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Forvaltningen foreslår, at de ni aflastningsboliger tages ud af drift så hurtigt som muligt, hvorved der kan opnås en årlig besparelse på 1,2 millioner kroner. Derudover skal der findes 0,8 millioner kroner mere i 2018, samt i alt 5,5 millioner kroner årligt fra 2020 til og med 2022, via ændringer i ældreboligplanen.

Efter behandling i omsorgsudvalget har Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten begæret sagen i byrådet.

- Vi er ikke tilfredse med, at man vil ødelægge de her aflastningspladser. Det vil komme til at betyde længere ventetid for de ældre, og de ansatte vil skulle løbe stærkere - og de løber i forvejen rigeligt stærkt, siger han.

Kasper Fuhr Christensen anerkender, at pengene naturligvis skal findes et sted, men mener ikke, at det skal være på ældreområdet. Han foreslået i stedet, at man kunne skrue ned for "Byen til Vandet"-opsparingen.

- Jeg begærer sagen i byrådet for at få fokus på ældreområdet. Der er de kommende år lagt op til flere nedskæringer på ældreområdet, og det vil unægtelig gå ud over kvaliteten, siger han.

Alternative besparelser på omsorgsområdet sendes i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce