Ann reddet i sidste øjeblik: Synsprøve endte med sygehus

Ann Hougaard fik konstateret alvorlige symptomer ved en ganske almindelig synsprøve hos Synoptik - i sidste øjeblik. Foto: Annelene Petersen

Ann reddet i sidste øjeblik: Synsprøve endte med sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ann Hougaard fik konstateret uregelmæssigheder ved en synsprøve hos Synoptik i Dytmærsken, og det fik hende til at opsøge en øjenlæge. Det reddede hende.

RANDERS: For et års tid siden gik Ann Hougaard, 29, til optiker i Randers. Hun havde problemer med synet, hvor hun så røde firkanter, der ikke var der. Og lys generede hende så meget, at hun stoppede med at køre bil i dagslys.

Efter at have undersøgt hende, fortalte optikeren hos Synoptik i Dytmærsken hende stille og roligt, at hun havde "buttede synsnerver" og hvide pletter i øjnene.

- Samtidig fik jeg at vide, at det næppe var farligt, og at det muligvis bare var sådan, mine øjne så ud. Så jeg tog det helt roligt, fortæller hun.

Hun fulgte dog optikerens råd om at opsøge en øjenlæge, fik tid en lille uges tid senere, og få dage derefter blev hun indlagt på neurologisk afsnit på Århus Universitetshospital. Den halve times undersøgelse, hun var blevet stillet i udsigt, blev til en hel dag. Og sygehuset pumpede efterfølgende 40 milliliter væske, der trykkede på synsnerven, ud af hendes hoved.

Men på sygehuset fik jeg at vide, at hvis jeg var kommet bare en måned senere, ville jeg muligvis have været en helt anden person i dag - hvis der da overhovedet havde været nogen person tilbage. Mere ville lægen ikke uddybe, hvad der var galt
Ann Hougaard, ramt af hjernerystelse

Forkert diagnose

Et års tid før Ann Hougaards bestilte sin tid hos optikeren i Randers, var hun ude for en ulykke, hvor hun fik hjernerystelse - uden det fik nogen til at reagere.

- Men på sygehuset fik jeg at vide, at hvis jeg var kommet bare en måned senere, ville jeg muligvis have været en helt anden person i dag, hvis der da overhovedet havde været nogen person tilbage, sagde de. Mere ville lægen ikke uddybe, hvad der var galt, fortæller hun.

Indtil da havde lægerne kradset sig noget i håret, når de skulle stille en diagnose.

- Faktisk talte de om, at jeg muligvis led af fibromyalgi. Jeg havde voldsomt meget væske i kroppe - jeg lignede en Michelin-mand! Og jeg havde smerter i mine led.

Ann Hougaard er uddannet beklædningshåndværker, men arbejder i dag i arbejdsprøvning på Mariager Saltcenter, og håber på meget snart at blive godkendt til et fleksjob.

Efter Århus Universitetshospital fik Ann Hougaard den rette behandling, og nu er hun sluppet af med 20 liter væske.

- Nu kan jeg bevæge mine fingre igen, men jeg mangler stadig at komme af med 8-9 kilo væske, som gerne skal være væk i løbet af december. Så vil jeg i det mindste kunne slippe for at tage medicin.

Dog bruger Ann Hougaard i dag briller. Ikke på grund af dårligt syn, men for at holde det skarpe lys, som stadig generer hende, i skak.

- Og brillerne slipper jeg nok ikke af med lige med det samme, siger hun.

Ann reddet i sidste øjeblik: Synsprøve endte med sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce