Arrangementer giver vigtig viden inden valg af ungdomsuddannelse

Uddannelsesvalg. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Arrangementer giver vigtig viden inden valg af ungdomsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøg på uddannelsesaftener og åbent hus viste Jonas, at han måske skal en anden vej end først tænkt.

Jonas Paamand Brandsen Jensen går i 9. klasse på Langå Skole. Han står nu, ligesom alle andre unge i de danske 9. klasser, overfor en stor beslutning. Ungdomsuddannelsen skal vælges, og der følger mange spekulationer med.

Derfor har Jonas og hans forældre været aktive med at undersøge mulighederne i god tid. Den helt rigtige beslutning skal i hus til sommer.

Jonas' forældre, Carina Paamand Andersen og Kim Brandsen Jensen, tog Jonas med ud til åbent hus-arrangementer, da Jonas' storebror stod overfor samme valg. For forældrene har det været vigtigt at få Jonas rundt og se uddannelserne endnu en gang, da Jonas ikke var lige så stålsat som sin storebror. Familien er en erhvervsfamilie, men Jonas har i tankerne at gå en anden vej. Han overvejer EUX, som blander den gymnasiale uddannelse med erhvervsuddannelsen.

Åbent hus og uddannelsesaftener

De har sammen været til åbent hus på EUX, hvor de havde en god oplevelse. Her havde lærerne tid til at tale med dem om, hvad EUX er og om Jonas' egne forventninger.

Carina og Kim har også været med Jonas til to uddannelsesaftener i Randers, mens Jonas selv har været på brobygning i henholdsvis EUX og HHX. Altså har interessen været stor hos familien. Det er især vigtigt for Carina, at Jonas finder noget, han kan se sig selv i nu og ikke mindst i fremtiden.

Derhjemme taler de også om Jonas' interesser. På den måde rådgiver de ham til at vælge det, der passer bedst til ham. De kigger også sammen på, hvad uddannelserne kan føre til. Jonas vil gerne have med salg at gøre, og han drømmer om at sælge biler.

Det er ikke fastlagt, hvad der venter Jonas efter sommeren, men det er der også plads til.

- Det handler om at holde dørene åbne, siger Carina, der minder om, at man ikke kan vide, hvordan det er, før man selv står i det.

Arrangementer giver vigtig viden inden valg af ungdomsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce