Art Garfunkel giver koncert i Randers

77-årige Art Garfunkel klar til to koncerter i Danmark i foråret. Den ene på Værket i Randers søndag 10. juni. Pressebillede

Art Garfunkel giver koncert i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den højeste halvdel af duoen Simon & Garfunkel har både musik og anekdoter fra et langt liv som musiker med i bagagen, når han optræder på musik- og teaterhus Værket søndag 10. juni.

Randers: Mange år efter koncerten med Paul Simon følger den anden halvdel af den populære duo Simon & Garfunkel efter og giver koncert på Værket i Randers. Det sker søndag 10. juni.

Og dermed er det lykkedes den randrusianske musikscene at trække endnu et ikon til byen. For Art Garfunkel, i dag 77 år, sorterer blandt stjernerne og bidrog sammen med Paul Simon til en helt fantastisk lyd tilbage i 1960'erne.

Deres vokal-harmonier vidner om stor musikalitet, mens harmonien mellem de to langtfra var perfekt.

Lige umiddelbart inden deres vel nok meste berømte nummer "Bridge over Troubled Water", der kom i 1970, skiltes deres veje. Garfunkel hævdede, at det var Simon, der gik, fordi han ville dyrke en solokarriere, hvilket han også har gjort, samtidig med han har leveret masser af sange til sig selv og andre artister. Simon er et musikalsk geni.

Art Garfunkel gik også videre med en solokarriere, ligesom han stak poten indenfor i filmens verden. Medvirkede bl.a. i trekant-dramaet "Kødets lyst", hvor han spiller over for Jack Nicholson og Ann-Margaret.

Art Garfunkel
Art Garfunkel & Band.Koncert søndag 10. juni på Værket i Randers.

Tirsdag 12. juni i Koncerthuset i København.

Billetsalget begynder onsdag 7. februar kl. 10.

Den evige vandrer

Allerede som 5-årig fandt Art Garfunkel ud af, at han kunne synge, og at han havde en helt speciel stemme. Et held var det, at han i skoletiden i Queens fandt sammen med Paul Simon, som skulle vise sig at blive hans makker og ven op gennem 1950'erne og 1960'erne.

De to skabte stor musik. Verden holdt vejret, da duoen i 1966 lancerede nummeret "Sound of Silence". Succesen var hjemme. Og siden fulgte hit på hit. "Scarbourough Fair", "Mrs. Robinson" og mange andre.

På Værket i Randers glæder man sig over den forestående koncert med det amerikanske ikon.

- Endelig lykkedes det os at få anden halvdel af Simon & Garfunkel, siger Mikael Qvist Rørsted, der glæder sig til at præsentere den nye Art Garfunkel, der ikke nøjes med musikken, men også medbringer episoder og historier fra et langt liv.

Art Garfunkel har i perioder trukket stikket og taget på nogle gevaldige vandreture. De lange gåture begyndte i Japan. Senere gik han tværs over USA og tværs over Europa. Med sig havde han en walkman og en notesbog. Undervejs fyldte han bogen med episoder og glimt fra sit liv. Hvad han så på sin vej. Hvilke tanker, han gjorde sig om livet. Han skrev digte og noterede lige præcis, hvad der undervejs faldt ham ind.

Hans erindringer udkom i 2017.

- Og det er disse erindringer, han også diverterer med på scenen, ligegsom han naturligvis har masser af musik og et par musikere med som backing, siger Mikael Qvist Rørsted.

Koncerten med erindrings-glimtene er helt ny. Selv er Art Garfunkel vældig tilpas med sit nye musikalske koncept. Til musikbladet Rolling Stone Magazine sagde han for nylig, at han var helt oppe at ringe over sit nye show, som han er helt vild med.

Art Garfunkel optræder med sit nye show i Royal Albert Hall i London i maj, inden han lander i Danmark med koncert på Værket i Randers og Koncerthuset i København.

Art Garfunkel giver koncert i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce