Banedanmark: Støjen er, hvad man må forvente

Den megen larm fra brobyggeriet har kostet beboer på vejen, Jørgen Schrøder, adskillge timers søvn. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Banedanmark: Støjen er, hvad man må forvente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere beboere omkring brobyggeriet på Viborgvej klager over øredøvende larm. BaneDanmarks beregninger lægger dog ikke op til en kompensation, lyder det.

Randers: For naboerne til byggeriet på Viborgvej er der i denne omgang ikke udsigt til genhusning som følge af støjgenerne, byggeriet skaber. Det slår bygningsleder Bent Jensen fra BaneDanmark fast.

- Vi beklager selvfølgelig, at det har støjet så meget, men vi har vurderet, at den støj, der har været i nat og vil være de næste par nætter, ikke er mere, end hvad man kan tåle og må forvente som følge af sådan et projekt her, siger han.

I øjeblikket er BaneDanmark ved at anlægge en midlertidig bro, og i den forbindelse har fræsning af den gamle asfalt medført store støjgener for de nærmeste naboer.

BaneDanmark beregner, hvor meget støj de forskellige dele af projektet vil medføre, og på baggrund af disse beregninger vurderes det så, om beboerne skal tilbydes genhusning.

Støjmålinger underordnede

Flere støjmålinger på huse i området har ellers overskredet den grænse, der er fastsat, men Bent Jensen forklarer, at det altså er beregningerne, der er afgørende.

- Vores beregninger på støjen har ikke været de samme som målingerne. Så det er kommet bag på os, hvor højt det reelt har været, men det er altså beregningerne man går ud fra. Hvis der sidder en solsort og fløjter ind i en støjmåler, så kan det være meget misvisende, siger han.

Der vil ifølge ham fremover komme perioder, hvor det igen vil blive aktuelt med genhusningstilbud til de mest generede beboere. Perioderne kender man allerede nu, sådan nogenlunde, men de præcise datoer er endnu for svære at spå om.

Usikkerheden om projektets forløb er ifølge flere beboere i området også medvirkende til, at byggeriet bliver særligt forstyrrende for hverdagen. De klager til både avisen og lokale politikere over manglende information fra BaneDanmarks side.

- Det værste er manglen på oplysninger. Det er fint nok med et telefonnummer, man kan ringe på, men hvis det intet hjælper, kan det være lige meget. Et tilbud om hotelophold i få, korte perioder, er også for dårligt. Man skulle nok nærmere have set på en længerevarende genhusning, eller måske tilbudt en reel ekspropriering, siger Malte Larsen, MF for Socialdemokratiet.

Han påpeger desuden, at værditabet på nogle af husene kan ende med at blive stort, da vejen kommer højere op, end det før var tilfældet.

Banedanmark: Støjen er, hvad man må forvente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce