Bare rolig - krudthandlerne har orden i tingene

Langt de fleste fyrværkerihandlere har styr på reglerne og følger dem også, konstaterer kontrollanterne fra Beredskab & Sikkerhed. Arkivfoto

Bare rolig - krudthandlerne har orden i tingene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskab og Sikkerhed har de seneste dage været på kontrolbesøg på en lang række fyrværkeri-salgssteder, og fredag eftermiddag havde de endnu ikke fundet graverende overtrædelser af reglerne.

Randers: Uanset hvor man vælger at købe sin midnatsraket eller batterier, så kan man være så godt som sikker på, at handelen vil finde sted under betryggende forhold. I hvert fald hvis man holder sig til synlige salgssteder med farvestrålende skilte og langt fra kældre eller baggårde, som man kun finder via mund-til-mund metoden eller på det såkaldt "mørke net".

I hvert fald havde mandskabet hos Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov Djursland fredag endnu ikke fundet et eneste sted, hvor der for alvor var grund til at løfte pegefingeren.

- Jeg har da været steder, hvor sælgerne lige har skullet guides lidt. Det kan være, at skiltningen har været mangelfuld, eller en pulverslukker har været forkert placeret. Men i det store og hele ser det rigtig fint ud alle steder, siger indsatsleder Niels Freudendahl, der har kørt på Djursland.

Mange gengangere

Lignende meldinger kommer fra Niels Freundendahls kollega, Niels Henrik Nielsen, som vi fangede på telefonen, mens han - ligeledes fredag - kørte på vej rundt mellem salgsstederne i Randers.

- Det ser meget fornuftigt ud, konstaterer han og fortsætter:

- Der er mange gengangere blandt sælgerne, og de har efterhånden fået så godt styr på de mange regler, der er omkring håndteringen af fyrværkeri, at der stort set ikke er noget at komme efter. Fejlene finder vi oftest hos nye forhandlere eller på salgssteder med personale, der ikke har været med før.

- Den typiske overtrædelse er, at det udstillede fyrværkeri er skarpt og ikke attrapper, som loven kræver. Men det er ikke vores opfattelse, at overtrædelserne sker af ond vilje. Blot har man ikke fået sat sig ordentligt ind i det ganske omfattende regelsæt, siger Niels Henrik Nielsen.

Opbevaring ok

Når det gælder selve måden, hvorpå man opbevarer sine lagre af fyrværkeri, har samtlige de salgssteder, som indsatslederne fra Beredskab & Sikkerhed havde nået at besøge fredag eftermiddag, helt styr på reglerne, som også bliver fulgt.

- Og lige præcis opbevarings-delen bruger vi også en del tid på i sagsbehandlingen, når vi tager stilling til de enkelte ansøgninger om tilladelse til at sælge fyrværkeri, siger Niels Henrik Nielsen.

I alt er der givet tilladelser til lidt over 100 salgssteder i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner, og Beredskab & Sikkerhed når inden nytår at besøge omkring et halvt hundrede tilfældigt udvalgte af dem.

- Måske får nogle besøg to gange. Det afhænger lidt af, hvad vi finder ved første besøg, siger Niels Henrik Nielsen.

Bare rolig - krudthandlerne har orden i tingene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce