Bedsteforældre kom tæt på naturen

Susanne Hansen lavede krible-krable-dyr i Børnehaven Æblehaven sammen med sit barnebarn. PR-foto

Bedsteforældre kom tæt på naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Børnene i Børnehuset Æblehaven inviterede forleden deres bedsteforældre indenfor til en dag, hvor det hele handlede om natur.

Børnehavebørnene eksperimenterer nemlig i øjeblikket med krible-krable dyr og spiselige planter, og det fik bedsteforældrene lov til at være en del af.

- Børn skal have lov til at eksperimentere for at kunne udvikle sig. Vi skal lade dem vise vejen, og så skal nysgerrigheden føre dem til ny viden frem for, at vi gør det. De kan udforske naturen på mange måde. Blandt andet kan de med et insektdug undersøge insekter, og i fællesskab med en voksen snakke om det enkelte insekt, siger Jeanette Nørager, som er pædagogisk leder i Børnehuset Æblehaven.

Susanne Hansen var en af de bedsteforældre, der havde takket ja til et besøg i Æblehaven sammen med sit barnebarn.

- Det er dejligt, at vi bliver inviteret ind i børnehaven. Det giver os et tættere familiebånd, når jeg bliver inviteret ind i deres hverdag. Der er ikke altid tid til det, når både jeg og børnenes forældre går på arbejde. Og så synes jeg kun, at det er godt, at de kommer ud i naturen og lærer om det, der er i den. For eksempel behøver de ikke at være bange for edderkopper, for det er en del af naturen, og det lærer de så, siger hun.

På dagen lavede børnene og bedsteforældrene nemlig kreative edderkopper og snegle, og bagefter fik de en lærerig snak om de forskellige dyr.

"Natur, udeliv og science" er et læringsforløb, som VIA UC og Randers Kommune har sat i værk i daginstitutionerne for at kunne bruge naturen i børnenes personlige udvikling.

Bedsteforældre kom tæt på naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce