Beredskab og Sikkerhed: Markbrande kan være sindssygt farlige

Markbranden ved Tåstrup sydvest for Aarhus, hvor en 41-årig brandmand mistede livet da en tankvogn bakkede hen over ham torsdag , tages op i Randers på et sikkerhedsmøde.Foto: Per Oxenholt/Scanpix

Beredskab og Sikkerhed: Markbrande kan være sindssygt farlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kollegaer sender en sidste hilsen til deres 41-årige kollega, der omkom under slukning af en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus torsdag. I Randers vil sagen blive taget op på sikkerhedsmøde, oplyser beredskabsinspektør.

Randers: Hver eneste gang, der slukkes brande, er der folk på arbejde, som risikerer at dø for sagen. Det skete torsdag for en 41-årig brandmand fra Østjyllands Brandvæsen, da en markbrand ved Tåstrup, sydvest for Aarhus, blev slukket.

Hans kolleger har i anledningen sendt en besked ud, hvor formand for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, udtaler: - Det er med dyb sorg, at vi her til aften (torsdag, red.) har konstateret, at en kollega har betalt den ultimative pris under sin indsats for at redde liv og værdier for os alle. Vore tanker er hos vores afdøde kollegas familie og nærmeste, og alle kvinder og mænd i det danske beredskab takker betingelsesløst og med stolthed for at have været på hold med ham.

Jarl Vagn Hansen fortsætter: - Naturbrande kan for det utrænede øje virke nemme og ukomplicerede, men er reelt en vanskelig, logistisk operativ indsats, som omfatter meget mandskab og materiel, som ofte må flyttes hurtigt rundt i området for at fange ilden. Det er derfor desværre en risiko, at indsatsfolkene kommer i stor fare. Og det har vi desværre set et skræmmende eksempel på her til aften, lyder det fra formanden for Danske Beredskaber.

Ilden kan pludseligt springe

Niels Henrik Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers, kalder dødsfaldet meget ulykkeligt og oplyser, at sagen vil blive taget op på sikkerhedsmøde med arbejdsmiljørepræsentanterne efter sommerferien i Randers.

- Vi vil drøfte det, ligesom vi altid vender tingene, hvis der er sket det, vi kalder nærved-oplevelser. Det er vigtigt, at vi lærer af det, siger Niels Henrik Nielsen, som tilføjer, at markbrande og naturbrande kan være svære at styre. Især hvis det blæser.

- Det er sindssygt farligt. Man kører jo så tæt på ilden som muligt for at få den slukket, men det betyder også at vi skal være klar til ar rykke væk, hvis ilden pludselig springer og kommer imod bilerne. Vi skal hele tiden vide, hvor køretøjerne står, og chaufførerne skal være parat til at flytte dem i en fart. Køretøjerne kan nemt blive fanget af flammerne, siger Niels Henrik Nielsen.

Dødsfaldet undersøges nu af Arbejdstilsynet, oplyser sekretariatschef hos Danske Beredskaber, Bjarne Niggard:

- De helt almindelige procedurer går igang i sådan en sag. Først efterforsker politiet, og når det er konstateret, at der er tale om et arbejdsrelateret dødsfald, tilkaldes Arbejdstilsynet, som så laver en undersøgelse af forholdene. Og jeg er bekendt med, at Arbejdstilsynet var tilstede på marken torsdag, siger Bjarne Nygaard.

Beredskab og Sikkerhed: Markbrande kan være sindssygt farlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce