Bilka kommer til Randers

Arkivfoto: Michael Bager

Bilka kommer til Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Når Kvickly ved årsskiftet lukker varehuset i Paderup ned, er det, fordi arealet er for stort i forhold til Kvicklys nuværende koncept.

Det siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop, til Amtsavisen.

- Der er sket dét, at nonfood-delen med isenkram, tøj og så videre fylder mindre, fordi folk i højere grad køber det på nettet. Og derfor er det koncept, vi bygger rundt om i landet, væsentligt mindre og typisk på 2500 kvadratmeter for en ny Kvickly, siger Jens Juul Nielsen, som fortæller, at varehuset i Randers er omkring 10.000 kvadratmeter.

Informationsdirektøren understreger, at Kvickly har været glade for at være i byen.

- Vi har haft mange gode år i Randers, og mange af vores skattede medarbejdere er vokset op i byen og er fra varehuset dér, så vi har mange gode ting derfra. Men nu er det tid til at skilles for denne gang, siger han og udelukker ikke, at Kvickly åbner en dør på klem til et gensyn med Randers.

- Hvis der dukker noget op, er vi bestemt åbne over for det, men i givet fald skal det være i et væsentligt mindre format. Men det har vi ingen konkrete planer om nu, siger Jens Juul Nielsen.

Han oplyser, at der er 155 medarbejdere ansat i varehuset, som Coop i videst muligt omfang vil forsøge at finde job til andre steder i koncernen.

Bilka breder sig på 13.000 kvadratmeter

Bilka vil indrette butik i de eksisterende lokaler, og derudover vil man inddrage en varegård. Det samlede butiksareal bliver på godt 13.000 kvadratmeter.

Desuden skal der indrettes en selvstændig Carls Jr. burger-restaurant, der får egen indgang.

Da der er tale om en videreførelse af en eksisterende butik, skal der ikke indhentes særlig tilladelse fra kommunen. Der vil dog blive tale om en del ombygninger, som vil kræve godkendelse af kommunen, vurderer Britta Pørksen, leder af Plan i Randers Kommune.

City: Velkommen

I Randers Cityforening hilser formand Morten Arnesen Bilka velkommen til byen.

- Det viser, at Randers har potentiale og er interessant for også de store kæder med stærke brands. For nylig fik vi også nyheden om, at Lagkagehuset kommer til byen, og det er dejligt, siger cityformanden.

Han peger videre på, at nyheden bør give anledning til at overveje, om man ikke i Randers Kommune børe etablere en eller anden form for beredskab, som kan træde til, når nogen ytrer interesse for at etablere sig med en detailbutik i Randers.

- Detailhandlen er faktisk et stort erhverv, men der er ikke samme fokus på branchen, som når vi taler om eksempelvis store fremstillingsvirksomheder, siger Morten Arnesen.

Godt for hele byen

Ikke overraskende er man også i Randers Storcenter glade for, at man nu får en ny stor og attraktiv lejer ind i centeret.

- Der er ingen tvivl om, at Bilka vil kunne øge tilstrømningen af kunder betragteligt, vurderer centermanager Lotte Vestergaard Skou.

Og hun er heller ikke i tvivl om, at også resten af byen vil nyde godt af Bilkas komme.

- Hele Randers bliver - når Bilka har etableret sig - mere attraktiv som detailhandels-destination, siger Lotte Vestergaard Skou.

Bilka kommer til Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce