Blues på gader og stræder i et solklædt Randers

Kasper Bjerre spiller bas i band'et The Cornfeds: "Vi elsker at spille på gaden. Og ind i mellem stopper unge mennesker op og vil vide, hvad i alverden det er for noget musik, vi spiller. Foto: Flemming Krogh.

Blues på gader og stræder i et solklædt Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers City Blues Festival bød lørdag på masser af musik: Pyt med pengene, bare vi får liv i gaden, lød det fra de glade givere i midtbyens butikker

RANDERS: - Det er god musik. Og det er dejligt, at de ikke altid er de unges popmusik, vi kommer til at høre, lød det fra Benthe og John Balle, allerede da The Cornfeds varmede op til koncert på Erik Menveds Plads lørdag formiddag.

Og bluesmusik er tydeligvis ikke det, der står øverst på unges spillelister, kunne bassist i The Cornfeds, Kasper Bjerre, bekræfte.

- Vi elsker at spille på gaden - og gør det rigtigt meget. Du får en helt anden kontakt til publikum, end hvis du spiller på en indendørs scene. Og vi oplever netop, at unge mennesker af og til stopper op, for at høre, hvad i alverden, det er, vi spiller.

The Cornfeds har dels egne numre, dels bluesklassikere fra 30'erne og 40'erne på deres repertoire. Hvilket også afspejler sig i deres instrumenter.

- Vi benytter gerne de gamle instrumenter, for at få den rigtige lyd, Vores stortromme har vi hentet hos Århus Politiorkester. Og den natpotte, trommeslageren også trakterer, er ganske slidt - og nummer tre, han er i gang med, fortæller Kasper Bjerre.

The Cornfeds er en el af Randers City Blues Festivalen Street Blues-program. Og festen betales af de butikker, der lægger fortov til musikken.

- Jeg tror egentlig ikke, vi kommer til at mærke musikken lige uden for vores vinduer på dagens omsætning. Men det er heller ikke så vigtigt. Det vigtige er, at vi får mere liv i byen, siger Line Harvej, der både ejer og serverer kaffe i sin "En og 1/1-del" på Erik Menveds Plads. 

 

Jeg tror egentlig ikke, vi kommer til at mærke musikken lige uden for vores vinduer på dagens omsætning. Men det er heller ikke så vigtigt. Det vigtige er, at vi får mere liv i byen
Line Harvej, ejer af En og 1/1-del
Bente og John Balle: God musik! Foto: Flemming Krogh.
Bente og John Balle: God musik! Foto: Flemming Krogh.

Med og uden strøm

Samme holdning har Peter Møller, der ejer PM Kunst i kirkestræde, hvor duoen Jesper Als og Jacob Venndt ligeledes leverer bluesmusik.

En ganske rolig og akustisk oplevelse for publikum - modsat The Cornfeds optræden, der både trak strøm og decibel..

- Det er netop noget af et, vi gerne vil vise med vores bluesfestival: At blues i virkeligheden er så mange forskellige ting, siger talsmand for Randers City Blues Festival, Jørn Bjerre.

I løbet af fredag og lørdag, som Randers City Blues Festival strækker sig over, vil ikke færre end cirka 30 bands, duo'er og solister spille blues - ved gratis optrædende på gaderne eller i Underværket, som inviterer til to store betalingskoncerter.

Og at den store blues-begivenhed finder sted netop i disse dage, er ikke nogen tilfældighed, fortæller Jørn Bjerre.

- Netop nu er der en risiko for, at byen bliver noget død. Folk er på vej på ferie, og andre aktiviteter drosler ned lige nu. Men det program vi har, burde kunne trække gæster til byen.

Både randrusianere, østjyder - og en del nordmænd og svenskere, håber arrangørerne.

Line Harvej, ejer af En og 1/1-del:
Line Harvej, ejer af En og 1/1-del: "Det er dejligt at få noget liv i byen. Foto: Flemming Krogh.

Danmarks største - måske

- I Norge og Sverige er bluesmusikken meget mere populær end i Danmark. Og både nordmænd og svenskere er begyndt at holde ferie hernede, så vi regner med at kunne tiltrække et publikum her også.

For Randers City Blues festival er faktisk værd at rejse efter: Randers-begivenheden er med sine mange koncerter Danmarks største blues-festival - eller i hvert fald tæt på den største. Denne weekend formentlig det største, Randers-festivalen kan håbe på: Vejret trodsede de seneste dages pessimistiske meteorologer og viste sig fra sit venligste og mest imødekommende hjørne med høj solskin og bare arme.

Og Randers City Blues festival er kommet for at blive - i hvert fald for nogle år.

- Vi har er fremragende samarbejde med Randers Kommune, der har bevilliget og 700.000 kroner til bluesfestival i år og yderligere to år frem. Derudover betaler de butikker, der får en street-koncert udenfor dørene en del af regningen, fortæller Jørn Bjerre.

I brødregade lægger tøjforretningen CC: Christensen fliser til duo'en Franck White og Christian Frank, på Rådhustorvet...

Hele byen summer af musik - og det hele er først overstået sidst på eftermiddagen.

Duo'en Jesper Als & Jacob Venndt spillede lørdag formiddag foran PM Kunst i Kirkestræde - en rolig oplevelse med guitar, sav og mundharpe. Foto: Flemming Krogh.
Duo'en Jesper Als & Jacob Venndt spillede lørdag formiddag foran PM Kunst i Kirkestræde - en rolig oplevelse med guitar, sav og mundharpe. Foto: Flemming Krogh.
Og ligeledes uden strøm optrådte Franck White og Christian Frank foran tøjbutikken CC: Christensen i Brødregade. Foto: Flemming Krogh.
Og ligeledes uden strøm optrådte Franck White og Christian Frank foran tøjbutikken CC: Christensen i Brødregade. Foto: Flemming Krogh.

Blues på gader og stræder i et solklædt Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce