Bobby reddede beboere ud ved brand: - Jeg håber da, at alle ville gøre det samme

Bobby O'Brien er her flankeret af de to døtre. Fra venstre er det otte-årige Miamaya og 10-årige Miabella. Privatfoto

Bobby reddede beboere ud ved brand: - Jeg håber da, at alle ville gøre det samme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske Bobby O'Brien blev en af hovedpersonerne ved en voldsom brand natten til torsdag i Søren Møllers Gade, hvor han var med til at evakuere naboerne.

Randers: Bobby O'Brien bor i opgang 38 i Søren Møllers Gade, og lige omkring midnat natten til torsdag var han ude med skraldet, da han studsede over en lugt, som virkede bekendt.

- Der var en stor brand på togstationen her i sommer, så jeg kunne genkende lugten, og den kom fra samme retning, så til at starte med tænkte jeg, at der måske blev brændt noget af dernede igen, siger Bobby O'Brien, der oprindeligt er fra Orlando, men som nu bor i Randers med døtrene Miamaya og Miabella.

Da han kiggede sig omkring, fik han i et af de øverste vinduer øje på noget, der lignede et klart skinnende, tændt stearinlyn.

- Men så var det alligevel lidt for klart til bare at være et stearinlys, og da jeg kiggede på det et stykke tid længere, begyndte der at komme flammer op fra toppen af bygningen. På det tidspunkt gik det op for mig, at det her var virkelig ikke godt, siger Bobby O'Brien.

"Fire, fire!"

Amerikaneren blev rost af indsatslederen hos Beredskab og Sikkerhed Randers for at gøre det helt rigtige i situationen. Nemlig at løbe ind i både den opgang, hvor branden var, og de tilstødende opgange, hvor han ivrigt ringede på døre og bankede hårdt på for at få beboerne vækket.

- Det er pænt af ham at sige, men jeg følte bare, at det var det rigtige at gøre. Jeg håber, det er noget, som alle ville have gjort, siger Bobby O'Brien til Amtsavisen torsdag formiddag efter en kaotisk nat med mange indtryk.

Amerikaneren husker, hvordan han ringede 112, og at det var svært at gøre sig forståelig over for alarmcentralen, da han gentagne gange måtte råbe: "There's a fire in Soren Mollers Gade", hvorefter en forbipasserende kvinde overtog opgaven, mens han begav sig indenfor - i øvrigt også med hjælp fra samme kvinde.

- Hun hjalp mig med at få adgang til opgangene, men det hele skete så hurtigt, at jeg knap nok kunne huske, hvordan hun så ud, og jeg fik ikke hendes navn, siger Bobby O'Brien.

Beboere i chok

Mens han løb op og ned ad trapperne og hamrede på dørene og råbte og skreg om, at det brændte, og at folk skulle komme ud med det samme, kunne han ud fra ansigtsudtrykkene på flere af de, der stak hovederne ud, se, at folk tænkte: "Hvad er den her fyr lige ude på. Råber og skriger, og så endda på et fremmed sprog," husker Bobby O'Brien, mens han slår en latter op.

Undervejs i kaosset kom han i tanke om, at han selv havde levende lys i lejligheden.

- Så jeg skyndte mig tilbage og fik dem slukket og fik også lige skiftet fra min pyjamas, siger Bobby O'Brien, der derefter satte sig for at finde den dame, der havde hjulpet ham med opringningen til politi og brandvæsen.

Derfor tog han hen til det sted, hvor beboerne var blevet samlet og fik en snak med dem, hvor han også benyttede lejligheden til at undskylde for, at han havde vækket dem.

- De var meget taknemmelige, men jeg kunne også mærke på mange af dem, at de var i en form for chok, og at de tænkte over, hvad der nu skulle ske. Jeg er bare glad for, at de alle kom ud på sikker vis. Derudover blev jeg lettet over at få at vide af brandfolkene, at der ikke var nogen hjemme i de to lejligheder, jeg ikke kunne komme ind til, siger Bobby O'Brien, der er klar over, at han den kommende tid vil blive genkendt af beboerne i nabolaget efter en hektisk nats arbejde.

- Men man kan sige, at jeg allerede skiller mig ud, fordi jeg er amerikaner og taler engelsk med mine døtre, når vi er ude at lege i gården, så det er jeg vant til. Folk standser op for at sige hej til os, det er kun en rar ting, siger han.

Bobby reddede beboere ud ved brand: - Jeg håber da, at alle ville gøre det samme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce