Borgerlige: Vi har 40 millioner til idræt og sundhed

Værsgo' idræt og sunhed - her er 20 millioner til jer hver. Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne præsenterede på et pressemøde en slutspurts-gave til vælgerne. Tegning: Jens Nex

Borgerlige: Vi har 40 millioner til idræt og sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fem partier i det borgerlige valgforbund, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Nye Borgerlige er enige om - hvis de får magt som agt - at afsætte 20 millioner til idrætten og lige så meget til sundhed og forebyggelse.

Randers: Fem borgerlige partier har givet hinanden håndslag på, at hvis vælgerne på tirsdag giver dem mandat til det, vil de reservere i alt 40 millioner kroner til idræt og sundhed - 20 millioner til hvert område. De fem partier er Venstre, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og Liberal Alliance.

Ved et pressemøde fredag formiddag i Venstres valgbutik i Brødregade lagde de fem partiers spidskandidater ikke skjul på, at udspillet til dels var affødt af bekymringer, som de alle have mødt under valgkampen. Bekymringer for, at projektet med at bygge byens nye multiarena, Hal 4, helt vil udsulte breddeidrætten i almindelighed og idrætten i landdistrikterne i særdeleshed.

- Vi vil gerne slå fast, at det intet har på sig. Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at vi finder det vigtigt med et stærkt idrætsliv, og at vi også er villige til at investere i det, sagde borgmester Claus Omann Jensen (V).

Han påpegede, at han og hans parti sammen med DF allerede i det senest indgåede budgetforlig har fået afsat 13,5 millioner kroner til idrætten. Og disse millioner er de fem partier altså nu enige om at supplere med yderligere 20 over de næste fire år.

Forebyggelse

Ikke blot idrætten skal efter valgforbundets mening sikres penge. De fem partier vil også afsætte 20 millioner kroner til sundhed og forebyggelse. Dette forslag ligger i naturlig forlængelsen af et tidligere udmeldt ønske om at oprette et nyt stående udvalg, et sundhedsudvalg.

- Det giver ikke mening at have et sundhedsudvalg, hvis vi ikke også er villige til at give det nogle midler og afstikke en retning for dets arbejde, sagde Frank Nørgaard, (DF).

Flemming Østergaard (KD) glædede sig over, at der er enighed om at prioritere forebyggelse.

- Det er første skridt mod det, som bør være endemålet, nemlig at sende den sociale arv på pension, sagde han og understregede, at det kun er første lille skridt.

- Her er en enkelt byrådsperiode eller to ikke nok, mente han.

Landdistrikterne

Anders Burlund (LA) sagde, at det for hans parti især var vigtigt, at landdistrikterne bliver tilgodeset med de ekstra penge til idrætten.

- Det vil blandt andet åbne mulighed for, at vi kan få realiseret vores idé om et fritidspas til de familier, som i dag ikke har mulighed for at deltage i idrætslivet, sagde han og tilføjede, at puljen efter hans mening burde være målrettet idræts- og udeliv i bred forstand, således at også eksempelvis spejderbevægelsen vil kunne få gavn af den.

Og Niels Christian Braad (NB) fandt det vigtigt, at det bliver de Samvirkende Idræts Klubber i Randers, SIKR, der "kommer til at føre taktstokken i priorieteringen af midlerne".

Pengene er i kassen

Det oplagte spørgsmål, når politikere på den måde er i gavehumør, er så, hvor skal pengene komme fra, og hvem må undvære de 40 millioner kroner? Hertil lyder borgmester Claus Omann Jensens svar:

- Ingen skal undvære de 40 millioner. Vi er i den situation - modsat i øvrigt da vi overtog ledelsen af kommunen - at der er penge i kassen. I alt lægger vi faktisk her blot beslag på en fjerdedel af det forventede råderum.

Og Frank Nørgaard supplerede med, at råderummet kan blive endnu større, hvis - hvad meget tyder på vil ske - at det forslag om en udligningsreform, som vores partiformand Kristian Thulesen Dahl har stillet ved flere lejligheder bliver vedtaget. I så fald står Randers til at skulle have 70 millioner kroner mere.

Borgerlige: Vi har 40 millioner til idræt og sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce