Borgmesteren: En rigtig god dag på kontoret

"En rigtig god dag på kontoret" siger borgmester Torben Hansen om tirsdagen, der bragte to gode beskæftigelsesnyder om Randers. Arkivfoto: Bjarke MacCarthy

Borgmesteren: En rigtig god dag på kontoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Torben Hansen er ikke overraskende glad på en dag, hvor det meddeles, at Kosan Crisplant flytter sit hovedsæde og 125 medarbejdere til Randers, og Gældsstyrelsen samtidig slår ikke færre end 30 nye stillinger op i Randers.

Randers: Selv om han har kendt den i nogen tid, er borgmester Torben Hansen (S) alligevel glad for og stolt over at kunne dele nyheden med en større offentlighed.

- At en virksomhed som Kosan Crisplant har valgt at flytte fra Aarhus til Randers er virkelig positivt. Ikke mindst fordi vi med ét slag får tilført 125 højt specialiserede arbejdspladser, og at der endda lægges op til, at de vil blive flere inden for overskuelig fremtid, siger Torben Hansen.

Han vurderer, at der er flere årsager til, at virksomheden vælger at slå sig ned i Randers - udover, at Vestas har efterladt nogle brugbare bygninger.

- Vores beliggenhed tæt ved motorvej E45 fås ikke bedre, og så er vi kendt som en by og en kommune, hvor man let kan rekruttere nye, veluddannede og dygtige medarbejdere, siger borgmesteren og tilføjer:

- Derudover har vi i Randers Kommune en meget dygtig forvaltning, der gør alt, hvad den kan, for hurtig og smidig sagsbehandling, der kan hjælpe og understøtte virksomhederne i Randers.

Boliger og uddannelse

Torben Hansen vil nu tage kontakt med ledelsen på Kosan Crisplant for at høre, hvad Randers Kommune i øvrigt kan gøre, dels i forhold til de medarbejdere, som måtte ønske også at bosætte sig i Randers, når deres arbejdsplads flytter hertil, men også med henblik på at kunne sikre det nødvendige antal kvalificerede medarbejdere, når den nytilkomne virksomhed formentlig inden længe får brug for endnu flere ansatte.

- Da er vi heldigvis kendt for et eksemplarisk samarbejde mellem kommunen, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne, hvorfor vi hurtigt - om nødvendigt - kan få stablet de relevante uddannelser og kurser på benene, påpeger Torben Hansen og tilføjer:

- Det er en af de rigtig gode dage på kontoret. En dag hvor også Gældsstyrelsen slår 30 nye stillinger op i Randers.

Mere godt nyt på vej

Også kommunens erhvervs- og udviklingschef Dennis Jensen glæder sig over de mange nye arbejdspladser.

- Jeg ser det som et tegn på, at man rundt om i erhvervslivet er ved at få øjnene op for Randers. At man fornemmer, at Randers Kommune er et område i vækst, et område, der er præget af en stærk vilje til at give virksomhederne den bedst mulige service, og et område, som ikke mindst er rig på veluddannet arbejdskraft, siger han og fortæller videre, at det er meget sandsynligt, at den nærmeste fremtid vil byde på flere andre, positive nyheder.

- Vi er i dialog med såvel virksomheder, som ønsker at etablere sig i Randers, som allerede herboende virksomheder, der planlægger større udvidelser, siger han.

Direktør for Erhverv Randers, Jens Enevold Kristensen, som vi fanger på en telefon fra Mallorca, kommenterer også gerne en god nyhed, selv om han holder ferie:

- Jeg kan jo kun sige, at det er dejligt for Randers - af to grunde. Dels fordi vi får 125 nye arbejdspladser, dels fordi de tomme industribygninger på Alsvej nu endelig får tilført nyt liv. Der er masser af grund til at være glad, lyder det fra middelhavsøen.

Vestas også tilfreds

Og hos Vestas er man også godt tilfreds med, at der igen kommer liv i bygningerne i det sydlige Randers: - Vi er glade for salget, og at vores gamle hovedsæde nu kommer Kosan Crisplant til gavn, siger pressechef Anders Riis. Han minder samtidig om, at Vestas fortsat er massivt til stede i Midtjylland, herunder i Randers, hvor vindmøllekoncernen stadig har et stort reservedelslager.

Hvad Kosan Crisplant har måttet betale for bygningerne, er køber og sælger dog enige om at holde for sig selv.

Borgmesteren: En rigtig god dag på kontoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce