Brand på Ørneborgvej endelig slukket: Brandfolk kæmpede mod flammerne i 43 timer

Den voldsomme brand på Ørneborgvej har resulteret i en totalt udbrændt lagerbygning. Ejerne af Dansortering ved endnu ikke, hvad der nu skal ske med firmaet. Foto: Annelene Petersen

Brand på Ørneborgvej endelig slukket: Brandfolk kæmpede mod flammerne i 43 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først klokken seks søndag morgen kunne brandfolkene forlade den totalt udbrændte lagerbygning på Ørneborgvej.

Randers: Fredag 3. august 2018 blev en dag, brandfolkene i og omkring Randers sent vil glemme.

Dagen blev klokken 7.32 skudt i gang med en omfattende brand på Assentoft Kro. Få timer senere, kort før klokken 11, opstod der en voldsom brand i Dansorterings lagerbygning på Ørneborgvej i Randers. En lagerbygning, der var fuld af plastaffald, som dannede en stor og kulsort røgsøjle, der kunne ses hele vejen til Ebeltoft. Og klokken 17.36 gik den værst tænkelige alarm, da der opstod brand på Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro, hvor tre ældre kvinder mistede livet og to blev såret.

De tre brande har holdt beredskabet travlt beskæftiget det meste af weekenden. Ikke mindst branden hos Dansortering på Ørneborgvej, som brandfolkene først turde slippe af syne ved sekstiden søndag morgen - altså næsten to døgn efter, den opstod.

- Det var en kompliceret brand at slukke. Der var en masse ildreder rundt omkring i lagerbygningen, og vi døjede med at komme ind og slukke dem, da der var fare for, at bygningen ville styrte sammen, fortæller beredskabsinspektør Per Allan Nielsen fra Beredskab og Sikkerhed Randers.

Dertil kom, at det plastaffald, som lagerbygningen var fyldt med, ikke kunne slukkes, men var nødt til at få lov at brænde ud under kyndigt tilsyn. Samt at selve bygningen var så overtændt, at den ikke stod til at redde, og der dermed måtte laves en kontrolleret nedbrænding.

Begynder måske at ryge igen

Siden fredag formiddag knoklede brandfolk fra både Randers, Langå og Hadsten samt to slukningshold fra Beredskabsstyrelsen i Herning dermed for at forhindre ilden i at brede sig til de omkringliggende bygninger eller natur. En opgave, der var næsten umuligt, da strålevarmen fra branden ifølge beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl var så voldsom, at den antændte alt omkring sig. På et tidspunkt fik branden da også bredt sig til en nabomark, men heldigvis fik brandvæsnet hurtigt slukket ilden i det tørre græs.

- Først lørdag aften kunne Beredskabsstyrelsen køre hjem igen, mens vores egne folk og tankvogne blev på stedet indtil søndag morgen, da vi først der var helt sikre på, at den sidste ild var slukket, forklarer beredskabsinspektør Per Allen Nielsen.

Han understreger dog, at der de kommende dage muligvis stadig kan ses røg fra stedet, men det er ikke noget, der bør give anledning til bekymring.

- Man behøver ikke at slå alarm, hvis man ser røg fra den udbrændte bygningen. Det er helt naturligt, at blæsten kan få det til at ryge lidt derude, og det betyder ikke, at ilden er blusset op igen. Og jeg sørger selvfølgelig for løbende at køre forbi derude og holde øje med, at alt er, som det skal være, siger han.

Uvis fremtid for Dansortering

Weekenden har heller ikke været sjov for ejerne af Dansortering Aps, Søren Ravn Juncher og Michael Laursen, der fra sidelinjen har kunnet betragte deres virksomhed gå op i røg.

- Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske nu. Men vi skal en af de kommende dage tale med vores forsikring om, hvad mulighederne er, fortæller Søren Ravn Juncher og understreger, at de to erhvervsdrivende naturligvis håber, at det bliver muligt for dem at drive Dansortering videre. Enten ved at rive brandtomten ned og bygge en ny lagerhal på stedet, eller ved at finde et helt nyt sted at slå sig ned.

- Vi bliver forhåbentlig snart klogere. Men lige nu går vi selv med tusind spørgsmål og ved ingenting, tilføjer han.

Brand på Ørneborgvej endelig slukket: Brandfolk kæmpede mod flammerne i 43 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce